REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panaudoję tarnybinius ginklus pasieniečiai Šalčininkų rajone po gaudynių sulaikė kontrabandininkų visureigį su 15 tūkst. pakelių cigarečių. Areštinėje atsidūrė ir nuo pasieniečių sprukęs Šalčininkų rajono gyventojas.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai Šalčininkų rajono Kurmelionių kaimo prieigose pastebėjo įtartiną visureigį „Mitsubishi Pajero“. Automobilis važiavo prie pat sienos su Baltarusija einančiu keliu Kurmelionys – Žaltūnai. Pasieniečiai nurodė visureigio vairuotojui sustoti, tačiau šis ignoravo VSAT pareigūnų reikalavimus ir padidinęs greitį nulėkė Žaltūnų kaimo link.

REKLAMA

Pasieniečiai savo tarnybiniu visureigiu pradėjo vytis bėglį, tačiau gaudynės ilgai netruko. Dideliu greičiu sprukęs „Mitsubishi Pajero“ vairuotojas automobilio nesuvaldė ir už kelių šimtų metrų nulėkė nuo kelio.

Iš sustojusio visureigio iššokę du vyrai leidosi bėgti į netoliese augantį mišką. Jie nepaisė persekiojusių VSAT pareigūnų nurodymų sustoti. Vydamiesi pasieniečiai iš pistoletų į orą paleido 9 įspėjamuosius šūvius ir vieną vyrą pasiviję sulaikė. Tai - 37-erių Šalčininkų rajono gyventojas. Jo sėbrui pavyko pabėgti.

REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjo, kad nuo kelio nulėkęs „Mitsubishi Pajero“ buvo paruoštas didelio krovinio gabenimui – išimtos galinės visureigio sėdynės. Kontrabandininkai į jį sukrovė 30 dėžių, iš viso 15 tūkst. pakelių, cigarečių „Minsk Capital“, „Minsk 5 Superslims“ ir „Fest“ su baltarusiškais akcizo ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais siektų 115 tūkst. litų.

VSAT Vilniaus rinktinėje dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Šalčininkų rajono gyventoją pasieniečiai uždarė į areštinę.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų