REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nežiūrint į tai, kad situacija rinkoje nuolat keičiasi, Microsoft plėtojamas Internet Explorer išlieka lyderiu asmeniniams kompiuteriams skirtų interneto naršyklių rinkoje, rodo analitikų firmos Net Applications pateikti naujausi duomenys.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis statistika, kuri atspindi situaciją šių metų birželio mėnesį, įvairios naršyklės Internet Explorer versijos užima 58,38% rinkos.

REKLAMA

Populiariausia iš aktualių Microsoft naršyklių versija išlieka Internet Explorer 8 su 21,25%. Tiesa, tai neturėtų kelti didelės nuostabos, kadangi IE8 yra pagal nutylėjimą integruotas į Windows 7, tuo tarpu Windows XP vartotojams įmanoma atsinaujinti taip pat iki IE8 versijos.

Antroje vietoje liko šiuo metu naujausia Microsoft naršyklės versija Internet Explorer 11 su 17,01% rinkos, ir šis rodiklis turėtų džiuginti programinės įrangos giganto atstovus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip visuomet, pagrindiniai Internet Explorer varžovai, anot Net Applications analitikų, yra tik du – Google Chrome ir Mozilla Firefox. Pirmoji naršyklė užima 19,34% rinkos, tuo tarpu antrajai tenka 15,54%. Google ir Mozilla naršyklių rinkos dalys paskutiniu metu yra gana stabilios.

Reitingo gale tradiciškai liko dar dvi naršyklės – Apple Safari su 5,28% rinkos ir Opera su 1,05%. Pastarųjų pozicijos taip pat smarkiai nesikeičia jau kuris laikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų