REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

8 bendravimo taisyklės drovuolėms

Nuo ko pradėti?

Bendravimas su žmonėmis – tikras menas. Ypač su nepažįstamaisiais. Ir būtinybė laviruoti tarp to, kas privalu ir būtina norint užmegzti kontaktą, kai kuriems tampa dideliu išbandymu.

REKLAMA
REKLAMA

Nes kiekvieną kartą esi priversta improvizuoti, pasikliaudama per ilgą laiką įstrigusiais atmintin bendravimo modeliais ir tam tikromis priimtinomis taisyklėmis.

REKLAMA

Tik štai kurią kada taikyti – turi nuspręsti pati. Priklauso nuo situacijos. Nuo žmogaus, kurį ketini užkalbinti charakterio ypatybių. Ir tavo improvizacijoms ir elgesio modelių pasirinkimui vėlgi įtakos turės dar vienas svarbus veiksnys – tavo pačios asmenybės ypatumai. Štai taip grandine nuvilnija tiesiai nuo tavo žvilgsnio, lūpų, gestų „bandymas užmegsti kontaktą“. Žemiškai kalbant, – užkalbinti kol kas nepažįstamą žmogų.

REKLAMA
REKLAMA

Viskas gerai ir labai smagu, kai esi komunikabili ir iš vieno žodelyčio išraityti visą istoriją tau yra vienas malonumas. Tačiau ką daryti, jeigu esi drovi ir kas kartą, kai tik reikia žengti pirmą žingsnį, tave suparalyžiuoja, kalbos dovana nuslysta į nebūtį, o rankos ima tirtėti taip, kad kavos puodelis atrodo padėtas lyg ant išsiveržti pasiruošusio ugnikalnio viršūnės. Tai trukdo. Kad netrukdytų, pasinaudok žurnalo „Forbes“ siūlomais patarimais.

1. Užmegzk akių kontaktą

Pirmasis žingsnis – auksinis raktelis nuo sėkmės durelių. Nepasitikėjimas savimi, kaip pilkas vualis aptraukia tavo veidą, ir, žinoma, už tai pliusiuko negausi (ypač, jeigu nesi Angelina Jolie). Taigi, geriausias būdas neišsiduoti – pirmai užmegzti akių kontaktą su tau į akį kritusiu žmogumi. O sulaukus atsako šiltai nusišypsoti. Paprastai šiltai. Ne kaip kitaip neaiškiai ar su užuominomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų