REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trys didžiausi prekybos tinklai Lietuvoje - „Maxima“ „Iki“ ir „Norfa“ - perėjimui nuo lito prie euro žada išleisti maždaug 2,4 mln. litų. „Rimi“ šių išlaidų neatskleidžia.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausio Baltijos šalyse mažmeninės prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos vadovė Renata Saulytė sako, kad „Maxima“ IT sistemų perprogramavimui, prekių etikečių keitimui ir darbuotojų mokymui gali išleisti apie 1 mln. litų.

REKLAMA

„Šiuo metu mes matome, kad investicijos į perėjimą nuo vienos valiutos prie kitos auga, tačiau tikslią sumą žinosime po galutinio Europos Komisijos sprendimo. Dabar turime tik preliminarius skaičiavimus“, - BNS sakė R.Saulytė. Pasak jos, „Maxima“ jau atliko didžiąją dalį pagrindinių darbų.

Didžiausio pagal parduotuvių skaičių tinklo „Iki“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis teigia, kad pasiruošimas euro įvedimui kainuos apie 1 mln litų. Šiuo metu vyksta darbuotojų apmokymai ir IT sistemų programavimas.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar etiketėse kainos eurais yra mažesniu šriftu, kai gausime paskutinius patvirtinimus dėl įvedimo, pakeisime etiketes, kad kainos litais ir eurais būtų rašomos vienodu šriftu“, - BNS tvirtino A.Petraitis. Anot jo, tinklas kainas eurais etiketėse jau rašo pastaruosius 10 metų.

Tinklo „Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis sako, kad pasiruošimui bus išleista apie 300-400 tūkst. litų, dabar vyksta visi pagrindiniai darbai: IT sistemų programavimas, darbuotojų mokymai, naujų etikečių gamyba, sprendžiamos pinigų inkasavimo problemos ir keičiami pinigų tikrinimo aparatai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D.Ryliškio teigimu, pasiruošimas euro įvedimui turėtų būti baigtas gruodžio viduryje.

Prekybos tinklo „Rimi“ viešųjų ryšių atstovė Giedrė Bielskytė sakė, kad bendrovė nežada atskleisti savo išlaidų.

„Visi darbai vyksta sklandžiai, bet kainos mes neatskleisime“, - BNS teigė G.Bielskytė. Ji pabrėžė, kad IT sistemų darbai jau seniai baigti, nes sistemos jau išbandytos Latvijoje ir Estijoje, kur euras buvo įvestas anksčiau.

Galutinis sprendimas dėl euro įvedimo Lietuvoje liepos 22 dieną priims Europos Komisija. Lietuva planuoja eurą įsivesti nuo 2015 metų sausio 1 dienos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų