REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors visame pasaulyje dar tik pradėti plėtoti ketvirtos kartos mobiliojo ryšio tinklai (prie 4G priskiriama LTE Advanced ir WiMAX 2), telekomunikacinės įrangos gamintojai jau aktyviai testuoja 5G tinklus, kurių diegimas, kaip prognozuojama, prasidės 2020 m. Apie eilinę sėkmingų testų seriją pranešė kompanija Ericsson, rašo portalas CNet.

REKLAMA
REKLAMA

Švedų kompanijos specialistams pavyko pasiekti 5 Gbit/s duomenų perdavimo spartą, naudojant 15 GHz dažnio diapazoną. Šiuo atveju reikėjo naudoti naujo tipo bazines stotis ir radijo modulius, taip pat patobulinti technologija MIMO, kuri numato duomenų išsiuntimą ir priėmimą kiekviename kanale, naudojant keletą antenų.

REKLAMA

Ericsson inžinieriai sukūrė antenas, kurios dirba daug platesniame diapazone ir leidžia pasiekti mažesnius duomenų perdavimo užlaikymus, nei dabar naudojami sprendimai.

Sukurtas penktos kartos tinklas yra net 250 kartų spartesnis už LTE. Jei dabar naudotume 5 Gbit/s spartos tinklus, maždaug 50 GB talpos vaizdinę medžiagą būtų galima atsisiųsti per maždaug 80 sekundžių, o tai nepasiekiama net per dabartinius kabelinius kanalus.

Bendradarbiavimu su švedų kompanija Ericsson, plėtojant 5G tinklus, yra suinteresuotas japonų mobiliojo ryšio operatorius NTT DoCoMo, P. Korėjos operatorius SK Telecom, kurie taip pat dalyvavo minėtuose bandymuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų