REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmą kartą Lietuvoje ir žemyninėje Europos dalyje – spalio 19 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje – įvyks motociklų kroso varžybos arenoje „Arenacross“. Įspūdingi motokroso elementai – po arenos stogu!

REKLAMA
REKLAMA

„Tai pirmas toks renginys Lietuvoje, todėl jam ruošiamasi labai atsakingai. Norime, kad šios „Arenacross“ varžybos taptų pamatu tolimesniems šio sporto turnyrams Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse.“ – sako renginio organizatoriai.

REKLAMA

„Arenacross“ – tai uždarose patalpose vykstantis motociklų kroso atitikmuo. Ši nauja sporto šaka susiformavo JAV, kuomet dideliuose stadionuose vykusios motociklų lenktynės „Supercross“ buvo perkeltos į mažesnes erdves. Dabar tai populiarios krosinių motociklų varžybos, stebinančios savo meistriškumu ir kompaktiškumu. Visa varžybų trasa matoma iš bet kurio arenos taško, todėl žiūrovai nepraleidžia nei vieno ekstremalaus posūkio, šuolio ar įnirtingos kovos greičio zonoje. Dinamiškos, greitos ir efektingos „Arenacross“ varžybos iki šiol Europoje vyko tik Didžiojoje Britanijoje, o šiemet spalio 19 d. trisdešimt geriausių užsienio ir Lietuvos sportininkų varžysis Kaune.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno „Žalgirio“ arenoje bus įrengta speciali 310 metrų ilgio trasa iš smėlio su tramplinais, kalneliais, greičio zonomis ir meistriškumo reikalaujančiais posūkiais. Trisdešimt kvalifikacinį etapą įveikusių sportininkų susirungs asmeninėje įskaitoje trijose bendrose kategorijose ir superfinale su skirtingo galingumo motociklais. Jaunimo klasėje varžysis lenktyniniai su 85 kubinių centimetrų motociklais, o MX 2 klasėje – su dvitakčiais 125 ir keturtakčiais 250 kubinių centimetrų motociklais. „Open Pro“ klasėje dalyvaus profesionalai su galingais motociklais, kurių darbinis variklio tūris – 450 kubinių centimetrų. Superfinale varžysis aštuoni geriausi sportininkai, kurie startuos po du viename važiavime. Tik vienas iš jų – greičiausiai trasą įveikęs – laimės superfinalo prizą.

Metų motociklų sporto renginys įvyks spalio 19 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje. Bilietus nuo liepos 14 d. galima įsigyti visose BILIETAI LT kasose ir internete. Daugiau informacijos www.bilietai.lt.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų