REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos pareigūnas: Lietuvoje ir Lenkijoje abejojama Karaliaučiaus priklausymu Rusijai

Į Karaliaučiaus kraštą per Lenkiją patenka Maidano revoliucijos dalyviai?

Lietuvoje ir Lenkijoje abejojama Karaliaučiaus krašto priklausymu Rusijai, pareiškė aukšto rango vietos pareigūnas, ir kaip pavyzdį nurodė Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės pastabas apie lietuvių literatūros ištakas.

„Šiandien Lenkijoje, Lietuvoje ir Ukrainoje yra politinių jėgų, kurios savo viešuose pareiškimuose abejoja teisėtu Kaliningrado srities teritorijos priklausymu Rusijai. Pavyzdžiui, Lietuvos prezidentė viename pastarojo meto interviu išreiškė nuomonę, kad Kaliningrado sritis – tai „lietuvių literatūros ir meno lopšys, bet čia priešais mus žvangina ginklu“, Lietuvos užsienio reikalų ministerijos vadovas neatmeta galimybės panaudoti prieš mus „tam tikras suvaržymo priemones“, – sakė srities vicepremjeras vidaus politikai Michailas Pliuchinas.

Lietuvos prezidentė D.Grybauskaitė metiniame pranešime kovo mėnesį sakė: „Šiandien, kai mūsų literatūros lopšyje - Karaliaučiuje prieš Lietuvą žvanginami ginklai, atgyja ir Tolminkiemio muziejuje saugomi Kristijono Donelaičio laiškai. Juose amžinai gyvas priesakas, padėjęs Lietuvai išlikti“.

REKLAMA
REKLAMA

M.Pliuchinas, kurį citavo spaudos tarnyba, taip pat teigė, kad į Karaliaučiaus kraštą per Lenkiją patenka Ukrainos Maidano revoliucijos dalyviai.

„Kaip mus informuoja kompetentingi organai, pastaraisiais mėnesiais pastebimas jaunų vyrų iš Ukrainos, kurie negali aiškiai paaiškinti savo atvykimo į Kaliningrado sritį tikslo, antplūdis per Lenkijos sieną. Kiek man žinoma, kai kurie jų labai neslėpė savo narystės Kijevo Maidano šimtinėse “, – sakė vicepremjeras.

REKLAMA

Pasak M.Pliuchino, dėl šio fakto jėgos struktūroms reikia padidinti budrumą, o srities gyventojams – suaktyvinti pilietinę poziciją. „Mes pasirengę padėti pabėgėliams, bet – padėti tiems, kas pas mus atvažiuoja su gerais ketinimais“, – pažymėjo vicepremjeras.

„Saugumo regione užtikrinimo klausimai – tai tiesioginės užduotys, kurias mums visiems skiria gubernatorius. Mes turime teisingai nustatinėti visas potencialias ir jau esamas grėsmes, ir mokėti užkirsti joms kelią“, – teigė pareigūnas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų