REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Rizikos kapitalo fondo „Nextury Ventures“ organizuotą konkursą „Nextury Challenge“ laimėjusi komanda „Next Hop” jau artimiausiu metu planuoja savo pasiūlytą personalizuoto naujienų srauto sistemos prototipą testuoti realioje žiniasklaidoje, o vėliau – plėstis į stambias ir didelį potencialią turinčias rinkas. Šiam tikslui pasiekti „Next Hop” pasitelks ir laimėtą konkurso prizą – 10 000 Lt bei 100 000 Lt „Nextury Ventures” fondo investiciją.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurso „Nextury Challenge“ dalyviai turėjo sukurti „Android“ platformai skirtą mobiliąją programėlę, kuri pakeistų žmonių skaitymo bei naujienų paieškos įpročius. Iš 30 komandų, pristačiusių 15 aplikacijų prototipų, geriausiu pripažintas Jurijaus Laneckio vadovaujamos „Next Hop“ komandos pasiūlytas sprendimas. Ši programėlė leidžia vartotojams lengviau atrasti jam aktualias naujienas sparčiai didėjančiame informacijos sraute.

REKLAMA

„Laimėtojų komanda „Next Hop“ vienintelė pasiūlė sprendimą, pagrįstą vartotojų bendrųjų interesų analize. Konkurso komisijos nuomone, tokio pobūdžio analizė galėtų užtikrinti geresnį naujienų asmenizavimą palyginti su kitais konkurse pasiūlytais algoritmais, kurie rėmėsi semantine tekstų analize ar naujienų kategorizavimu. Tikimės, kad „Next Hop“ toliau aktyviai vystys ir tobulins šią sistemą bei ją sėkmingai komercializuos ateityje“, - sakė Ilja Laurs, „GetJar“ ir „Nextury Ventures“ įkūrėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak “Next Hop” komandos lyderio, vieno iš „PriceOn“ įkūrėjų, Jurijaus Laneckio, konkursui pasiūlytos mobiliosios programėlės prototipas leidžia suasmeninti naujienų srautą, analizuojant vartotojų naršymą naujienų portale. Naujienų pateikimo sistema parenka vartotojams naujienų srautą, kuris yra sugeneruojamas pagal jų įpročius – anksčiau skaitytus straipsnius ir naujienas. Parenkant naujienų srautą, asmenizavimas atliekamas iš visos rinkos duomenų. Programa taip pat leidžia išnaudoti kitus asmenizavimo rodiklius – paspaustas nuorodas, perskaitytus, komentuotus, rekomenduojamus tekstus ir pan.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vartotojui naudotis „Next Hop“ sistema būtų itin patogi, nes nereikia diegti jokių programų į savo įrenginį – sistema integruojama į jau egzistuojančią naujienų svetainę arba naujienų portalo mobiliąją versiją debesų kompiuterijos pagrindu.

Pasak J. Laneckio, asmenizavimo algoritmai yra itin perspektyvi kryptis, kuria jo vadovaujama komanda aktyviai domisi. „Informacinis triukšmas, su kuriuo susiduriame kasdien, nuolat auga, tuo pat metu menksta ir informacijos efektyvumas. Taigi, šią problemą reikia spręsti tiek iš informacijos kūrėjo, tiek iš jos vartotojo perspektyvos, pasitelkiant tinkamus asmenizavimo sprendimus. Tai nėra sudėtinga smulkiajame versle, tačiau stambioms korporacijoms būtini kompleksines problemas sprendžiantys algoritmai“, – sakė J.Laneckis.

REKLAMA

J. Laneckio komanda artimiausiu metu planuoja parengti tobulesnį “Next Hop” sistemos prototipą, kuris bus testuojamas realioje žiniasklaidoje, o vėliau sprendimą numatoma plėsti į stambias, didelį plėtros mastą galinčias pasiūlyti rinkas. „Labai džiaugiamės laimėję „Nextury Challenge“ konkursą, bet kartu suprantame, kad tai tik pirmas žingsnis tolesniame kelyje, vystant šią sistemą. Įkvėpimo suteikia ir tai, jog šios programėlės potencialu ir perspektyvomis tikime ne tik mes patys, bet ir komisijoje dalyvavę ekspertai“, – sakė J. Lanesckis.

REKLAMA

„Nextury Challenge“ konkursui pateiktus darbus vertino Ilja Laurs, „GetJar“ ir „Nextury Ventures“ įkūrėjas, Mindaugas Glodas, šio fondo vadovas, Rolandas Barysas, dienraščio „Verslo žinios“ vyriausiasis redaktorius ir Tomas Martūnas, jaunų verslų greitintuvo „App Camp“ vadovas. Konkurse galėjo dalyvauti tiek pavieniai programuotojai, tiek jų komandos.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų