REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų liepos 12-22 dienomis Vilniuje vyks Pasaulio senjorų komandinis šachmatų čempionatas. Tai bus svarbiausios Lietuvoje rengiamos tarptautinės šachmatų varžybos per visą Lietuvos šachmatų istoriją, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai, kad Pasaulio šachmatų federacija patikėjo Lietuvai surengti tokį renginį – didelis pripažinimas ir įvertinimas. Tokio lygio turnyro Lietuvoje iki šiol dar nebuvo. Į šias kasmetines varžybas susirenka pajėgiausi pasaulio šachmatų veteranai“, – sako Lietuvos šachmatų federacijos prezidentas Aleksandras Černovas.

REKLAMA

Čempionato varžybos vyks Vilniaus rotušėje. Iš viso čempionate ketina varžytis 33 komandos iš 17 pasaulio valstybių – įvairių Europos šalių, taip pat JAV, Indijos, Naujosios Zelandijos.

Tarp čempionato dalyvių – daug didmeistrių, ne vienas buvęs pasaulio ir Europos čempionas. Komandą galės sudaryti 5 žaidėjai – 4 pagrindiniai ir vienas atsarginis. Čempionate dalyvausiančios vyrų komandos pirmą kartą renginio istorijoje bus suskirstytos į dvi amžiaus kategorijas – vyresnių negu 50 metų ir vyresnių negu 65 metų. Moterys varžysis vienoje kategorijoje – vyresnių negu 50 metų.

REKLAMA
REKLAMA

„Vyksta kruopštus pasiruošimo darbas, siekiant užtikrinti į Lietuvą iš viso pasaulio atvykstantiems žaidėjams geriausias sąlygas. Sėkmingas šio renginio organizavimas įtvirtins Lietuvos reputaciją pasaulio šachmatų pasaulyje ir atvers duris ateityje Lietuvoje rengti ir kitas aukščiausio lygio varžybas“, – sako varžybų organizatorius, Kauno šachmatų federacijos prezidentas Donatas Pilinkus.

Renginį organizuoja Kauno šachmatų federacija kartu su Lietuvos šachmatų federacija ir Pasaulio šachmatų federacija (FIDE). Prie čempionato organizavimo prisideda ir Vilniaus savivaldybė. Pirmasis pasaulio senjorų komandinis šachmatų čempionatas buvo suorganizuotas 2004 m. Jungtinėje Karalystėje. Kitąmet varžybos vyks Drezdene, Vokietijoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų