REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Patarimas norintiems investuoti Kinijoje: turėkite daug kantrybės

Žinių radijas

REKLAMA

Vienos didžiausių Kinijos advokatų kontoros partnerė dr. Shujing Sui verslininkams, norintiems investuoti Kinijoje, pataria gerai susipažinti su kultūriniais, švietimo, mentaliteto skirtumais. Kitokiu atveju, pašnekovė tikina, gali kilti nesusipratimų dėl nepagrįstų lūkesčių.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu jūs norite investuoti Kinijoje, tai patarčiau būti kantriems, nes komunikuojant su kinų partneriais tikrai reikia labai daug kantrybės. Taip pat reikia ir atitinkamų įgūdžių, kad suprastumėte tuos žmones, su kuriais bendraujate.“

REKLAMA

„Galiu paminėti tokį dalyką, kad kinai yra linkę būti ne visai nuoširdūs. Jie jums į akis nepasakys „Ne“, bet vien tik todėl, kad jūsų nesugėdytų, nepastatytų į nemalonią situaciją. Tai gali iškelti daug nesusipratimų. Kai investuojama, būna dideli projektai, gausu detalių, kurias reikia išanalizuoti, reikia įvairiausių valstybės leidimų, dokumentų, reikia bendrauti su įvairiais partneriais, tiekėjais“, - interviu „Žinių radijui“ sakė teisininkė.

REKLAMA
REKLAMA

Dr. Shujing Sui pasakojo, kad kai naujas investuotojas ateina į Kinijos rinką, jam yra patariama, kokiuose sektoriuose jis gali investuoti, kokią sumą, koks yra tos srities teisinis reguliavimas, į ką reikia atsižvelgti. Kinai turi tam tikrus reguliatorius, kuriais nurodoma, kaip investuotojas turi jų rinkoje sukurti verslą, o tai gana dažnai kelia investuotojų nepasitenkinimą, atskleidė specialistė.

„Aš manau, kad tas reguliavimas nėra toks skausmingas ir varžantis, kai įsigilini ir pradedi suprasti vietinius žmones, tada Kinija pasidaro labai vertinga rinka, o vietiniai verslininkai – labai vertingi partneriai“, - pozityviai šalies verslo reguliavimą vertino pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų