REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kijevui antradienį atnaujinus karinius veiksmus prieš prorusiškuosius separatistus rytinėje Ukrainoje dalyje, Rusijos prezidentas Vladimiras Purinas pareiškė, kad Rusija ir toliau gins etninių rusų interesus užsienyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Ukrainoje pavojuje atsidūrė mūsų tėvynainiai, rusai, kitų tautybių žmonės. Jų kalbą, istoriją, kultūrą ir teisėtas teises, tarp kitko, užtikrina Europos konvencijos“, – pareiškė Rusijos vadovas.

REKLAMA

„Noriu, kad visi suprastų, jog mūsų šalis ir toliau energingai gins rusų teises, mūsų tėvynainius užsienyje, ir tam pasinaudos visomis turimomis priemonėmis – nuo politinių ir ekonominių iki tarptautinėje teisėje numatytos humanitarių operacijų teisės į savigyną“, – klabėjo V.Putinas.

Susitikime su Rusijos diplomatais V.Putinas taip pat sakė, jog „visi Europoje“ turi dirbti, kad tie scenarijai, kurie buvo panaudoti Sirijoje, Libijoje, Irake ir Ukrainoje – visose šiose šalyse vyko ginkluoti sukilimai – „netaptų užkrečiama liga“.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas taip pat nurodė Rusijos URM pateikti pasiūlymų, kaip būtų galima apsaugoti Europą nuo tokių scenarijų pasikartojimo.

„Prašau URM pateikti kompleksinį pasiūlymų paketą šiuo klausimu. Ypatingą dėmesį reikėtų skirti tam, kad nebūtų bandymų daryti įtaką vidaus politikos procesams iš išorės“, – nurodė jis.

„Užduotis yra ta, kad būtų įrašytas tradicinis nesikišimo į šiuolaikines europines realijas principas, inicijavus rimtą tarptautinę diskusiją šia tema“, – kalbėjo V.Putinas.

„Mums visiems Europoje reikia tam tikro apsauginio tinklelio, kad irakietiškas, siriškas ir ukrainietiškas precedentai netaptų užkrečiama liga“, – pareiškė Rusijos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ypač tai pavojinga posovietinei erdvei, nes šios šalys kol kas nei politiškai nei ekonomiškai tvirtai neatsistojo ant kojų, neturi tvirtos politinės sistemos, todėl labai svarbu atsargiai ir pagarbiai elgtis su šių šalių konstituciniais pagrindais“, – sakė jis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų