REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

,,Prezidentė atkreipiė dėmesį, kad Lietuvos ekonomika auga labai sparčiai, tačiau dar daug žmonių Lietuvoje gyvena sunkiai, sudurdami galą su galu, ir kai kuriose savivaldybėse net trečdalis gyventojų dirba, o kiti priklauso nuo įvairių išmokų“, - antradienį po prezidentės Dalios grybauskaitės susitikimo su socialinės apsaugos ir darbo ministre Algimanta pabedinskiene žurnalistams sakė prezidentės patarėjas Nerijus Udrėnas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis sakė, kad šalies vadovė atkreipė dėmesį, jog būtina mažinti socialinę atskirtį, o kiekvienas žmogus turi sulaukti realios pagalbos ir neturi būti paliktas likimo valiai – tiek ieškodamas darbo, tiek susirgęs ar išėjęs į pensiją.

REKLAMA

Pasak N. Udrėno, šalies vadovė pabrėžė, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ,,turi imtis daugiau lyderystės, kad Švietimo, Ūkio ir kitos ministerijos dirbtų taip, kad ,,žmogus gautų tinkamą išsilavinimą ir vėliau turėtų tinkamus įgūdžius ir galėtų būti saugus darbo rinkoje ir jo kompetencijos būtų nuolat tobulinamos (...) kad mes visi ugdytume savo talentus visą laiką“.

Prezidentės patarėjo teigimu, šalies vadovė atkreipė dėmesį, kad didelis dėmesys turi būti skirtas žmonių, ypač jaunimo nedarbui mažinti ir galimybėms įsitvirtinti darbo rinkoje didinti.

REKLAMA
REKLAMA

,,Ilgalaikis struktūrinis nedarbas yra pernelyg didelis. (....) labai reikia individualuaus požiūrio padėti rasti naują karjerą, bet prezidentė akcentuoja, kad darbo biržos modeliai yra atgyvenę. Reikia mosdernesnių instrumentų, kaip panaudoti europines lėšas, siekiant realių postūmių šioje srityje“, - sakė N. Udrėnas.

Prezidentės patarėjas taip pat sakė, kad šalies vadovė akcentavo, jog reikia derinti pašalpų mokėjimą su užimtumo skatinimu – kad žmogus, grįžtantis į darbo rinką, ne iš karto netektų pašalpų, ir tai jam būtų paskata eiti į darbo rinką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot N. Udrėno prezidentė akcentavo, kad reikia pasirūpinti tais, kurie gauna mažiausias pensijas, nesiekiančias 650 litų. Tokių, sakė N. Udrėnas, yra 126 tūkst. ,,Šalia pensijų reformos reikia turėti omenyje skurdžiausių, mažiausias pensijas gaunančių žmonių likimus“, - sakė N. Udrėnas.

N.Udrėnas žurnalistams taip pat sakė, kad susitikime buvo aptarta parama jaunoms vaikus auginančioms šeimoms. ,,Tai darželių klausimas, neapmokestinamas pajamų dydis vaikams, turi būti svarstomi modeliai, kaip pavyzdžiui, Prancūzijoje ar Estijoje – trečiojo vaiko politika“, - sakė jis.

REKLAMA

Prezidentė, patarėjo teigimu, įpareigojo Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją įgyvendinti Konstitucinio teismo nutarimus dėl sunkmečiu sumažintų pensijų dirbantiems pensininkams grąžinimo. Jis priminė, kad jau anksčiau šalies vadovė ragino peržiūrėti nedarbo draudimo išmokas, į prieškrizinį lygį grąžinti pašalpas, mokamas ligos atveju.

,,Prezidentė akcentuoja, kad siekiant socialinio teisingumo, būtina sumažinti skirtingų sričių darbuotojų atlyginimų disproporcijas, kurios ypač padidėjo po Konstitucinio teismo sprendimo“, - pridūrė jis. Pasak N. Udrėno, nors spręstinų problemų yra daug, ,,šalies vadovė linki ministrei imtis lyderystės“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų