REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio čempionate ir toliau vyksta aštuntfinalio kovos, po kurių paaiškėjo dar vienas ketvirtfinalio dalyvis. Juo tapo Prancūzijos rinktinė, kuri tik mačo pabaigoje pradėjo demonstruoti gerą žaidimą ir rezultatu 2-0 įveikė Nigerijos rinktinę.

Pasaulio čempionate ir toliau vyksta aštuntfinalio kovos, po kurių paaiškėjo dar vienas ketvirtfinalio dalyvis. Juo tapo Prancūzijos rinktinė, kuri tik mačo pabaigoje pradėjo demonstruoti gerą žaidimą ir rezultatu 2-0 įveikė Nigerijos rinktinę.

REKLAMA

Pirmos penkios minutės buvo gan aktyvios ir abi rinktinės per jas spėjo pakelti po kampinį, tačiau jie didelio pavojaus nesukėlė. Komandos gan dažnai prarasdavo kamuolį, todėl pirmos dešimt minučių buvo apylygės.

Per kitas dešimt minučių rinktinės apsikeitė keliais smūgiais, bet jie nebuvo tikslūs ir kamuoliai skriedavo virš vartų. 19 minutę Emmanuelis Emenike pelnė įvartį, bet jis dėl nuošalės įskaitytas nebuvo.

22 minutę Prancūzija surengė puikią ataką. Po Mathieu Valbuena perdavimo Paulis Pogba bandė pasižymėti vienu lietimu, bet Vincentas Enyeama apgynė savo vartus. Pavojingą kontrataką po to surengė ir Nigerija, bet prancūzai apsigynė, o po kampinio Nigerija didelio pavojaus nesukūrė.

REKLAMA
REKLAMA

Nigerija toliau nenusileido Prancūzijai ir po pirmo pusvalandžio rezultatas toliau nesikeitė. Po to Prancūzija bandė pulti kiek daugiau, bet Nigerija sėkmingai gynėsi ir laukė savo progų.

REKLAMA

40 minutę į gerą poziciją smūgiui buvo išvestas Mathieu Debuchy, bet krašto gynėjas smūgiavo šalia dešinio vartų virpsto. 44 minutę galingą smūgį atliko ir Victoras Mosesas, bet Hugo Llorisas apgynė savo vartus, todėl per pirmą kėlinį įvarčių taip ir nebuvo.

 

Antrojo kėlinio pradžioje Nigerija toliau demonstravo, kad ji nebus pastumdelė. Afrikos ekipa ne tik sėkmingai gynėsi, bet ir pavojingai puolė.

 

55 minutę mačo teisėjas buvo priverstas rodyti pirmą geltoną kortelę, kurią gavo prancūzas Blaise Matuidi. Dėl B.Matuidi pražangos traumą patyrė ir rungtynių tęsti nebegalėjo saugas Ogenyi Onazi, kurį aikštėje pakeitė Rubenas Gabrielis. Po trijų minučių į aikštę žengė ir Antoine Griezmannas, kuris pakeitė Olivierį Giroud.

REKLAMA
REKLAMA

Nigerija toliau žaidė tikrai gerai ir Prancūzijos gynėjai bei vartininkas turėjo nemažai darbo. 70 minutę nuostabią progą turėjo Karimas Benzema. Puolėjas išbėgo vienas prieš vartininką, tačiau kamuoliui vartų linijos neleido kirsti, į gynybą sugrįžęs, V.Mosesas.

Prancūzija ir toliau vis labiau spaudė Nigerijos vartus. 77 minutę prancūzai du kartus grasino varžovų vartams, o Yohano Cabaye smūgiuotas kamuolys pataikė į vartų skersinį. Po kelių minučių galva smūgį atliko ir K.Benzema, bet V.Eneyama išgelbėjo sav komandą.

80 minutę Prancūzijai pagaliau pavyko pralaužti varžovų gynybą. Po sumaišties baudos aikštelėje įvartį galva įmušė saugas P.Pogba, kuriam tai buvo pirmasis įvartis šiame čempionate.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

84 minutę Prancūzija galėjo įmušti antrą įvartį, bet V.Eneyama atlaikė galingą A.Griezmanno smūgį. Prancūzija iki pat mačo pabaigos išlaikė iniciatyvą savo rankose ir neleido Nigerijai pakilti į lemiamą šturmą.

Negana to, Prancūzija per pridėtą teisėjo laiką įmušė ir antrą įvartį, kurio autoriumi tapo, aikštėje po keitimo pasirodęs, A.Griezmannas. Tiesa, įvartis buvo įskaitytas Nigerijos rinktinės kapitonui Josephui Yobo, kuris paskutinis palietė kamuolį. Tai ir buvo paskutinis mačo įvartis.

Rezultatas:

Prancūzija 2 – 0 Nigerija

79‘ [1 – 0] Paul Pogba

90‘ [2 – 0] Joseph Yobo (į savus vartus)

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų