REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų gruodžio mėnesį perspektyvių tyrimų agentūra DARPA surengs robotų varžybas „Robotics Challenge“, kurios leis skirtingų šalių komandoms pademonstruoti savo pasiekimus robototechnikos srityje. Varžybų nugalėtojai gaus 2 mln. JAV dolerių. Savo ruožtu komandos savo robotų tobulinimui, kad šie kuo geriau pasirodytų varžybose, gaus 1 mln. dol. finansavimą.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet DARPA vadovybė nusprendė žymiai pasunkinti varžybų sąlygas, o kad komandos – dalyvės galėtų deramai tam pasiruošti, robotų rungtynės perkeltos į 2015 m. birželio 15-16 d., praneša „EETimes“.

REKLAMA

Po šešių papildomų mėnesių robotai turėtų pereiti prie visiškai autonominio maitinimo (baterijų arba generatorių). Taip pat uždrausta naudoti apsaugančius nuo kritimo mechanizmus, tokius kaip lynai arba atramos.

Robotai užduotis turės atlikti būdami neprijungti prie išorinio maitinimo šaltinio arba stabilių ryšio kanalų (netgi bevielių). Naujos sąlygos numato, kad ryšio kanalai bus papildomai teršiami trikdžiais, kad duomenų pardavimo sparta būtų kuo mažesnė.

REKLAMA
REKLAMA

Visa tai reiškia, kad didžiąją laiko dalį robotai turės veikti naudodami integruotus algoritmus. Apsauginių mechanizmų iš išorės nebuvimas reiškia, kad robotai neturėtų bijoti kritimų, o jei tai įvyksta, privalo mokėti pakilti savarankiškai. Komandoms, kurių yra 24, privalės tam pasiruošti. Tiesa, jas pamalonins padidintas finansavimas – nuo 1 mln. iki 1,5 mln. dolerių.

Dar viena rungtynių užduotimi taps išbandymai, kurių sąlygos neatskleidžiamos. Tai reiškia, kad varžybos vyks ne vieną, o kelias dienas. Slaptasis etapas bus vertinamas atskirai. Beje, etapų įveikimo laikas taip pat sutrumpintas: nuo keturių valandų iki vienos. Kartu bus pablogintos trasos, kurioje varžysis robotai, sąlygos.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų