REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „LG Electronics“ (LG) tapo Atvirojo automobilių aljanso (ang. Open Automotive Alliance) nare. Jis vienija pasaulines automobilių gamybos ir technologijų bendroves – „Google“, „General Motors“, „Hyundai“, „Honda“, „NVIDIA“ ir kitas. Nuo 2012 m. veikiantis aljansas veikia išmaniųjų automobilių plėtros srityje, tam pasitelkdamas „Android“ platformos pagrindu sukurtus sprendimus, sakoma LG pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

„LG yra viena didžiausių technologijų kūrėjų. Esame stiprūs mobiliojo ryšio įrangos segmente, todėl galime daug prisidėti prie išmaniųjų automobilių plėtros“, – sakė Jong-rak Lim, „LG Electronics“ automobilių įrangos bendrovės viceprezidentas.

REKLAMA

LG naujus šios srities garso, vaizdo ir navigacijos sprendimus pristatė metinėje konferencijoje „Google I/O 2014“, vykusioje San Franciske (JAV). Pasak bendrovės atstovų, pažangi LG garso, vaizdo ir navigacijos sistema leis vairuotojams jų „Android“ įrenginius per laidinę jungti pajungti automobiliuose su „Google“ vartotojo sąsaja ir taip paprastai bei patogiai pasiekti visas išmaniojo telefono funkcijas. Pavyzdžiui, ekrane automobilio prietaisų skyde bus galima naudotis telefono navigacijos programėlėmis, ieškoti kontaktų ir skambinti. LG garso, vaizdo ir navigacijos sistema turėtų pasirodyti rinkoje 2015 metais.

Prognozuojama, kad išmaniųjų automobilių rinkos vertė 20181 m. sieks 100 mlrd. JAV dolerių, o tokių automobilių bus jau 60 milijonų. LG šiame procese vaidins svarbų vaidmenį – kompanija yra 4G LTE technologijų lyderė, o ši ryšio technologija yra esminė kuriant išmaniuosius automobilius dabar ir regimoje ateityje, teigiama pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų