REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš 220 atrankoje dalyvavusių Lietuvos mokyklų buvo atrinktos 28-ios, kurių mokytojai turės galimybę penkis mėnesius nemokamai tobulinti savo skaitmeninius įgūdžius – išmoks kurti animaciją, įdomias prezentacijas, tinklaraščius, prasmingai panaudoti socialinius tinklus pamokose.

REKLAMA
REKLAMA

Mokymus ves kūrybingi programos „Renkuosi mokyti” lektoriai, o jų pabaigoje labiausiai motyvuota mokykla, kuri pasiūlys geriausią idėją, kaip prasmingai panaudoti naujas technologijas mokymo procese, bus apdovanota „Samsung” technologijomis už 10 000 eurų, sakoma „Samsung Mokykla ateičiai“ projekto rengėjų pranešime.

REKLAMA

Skelbiama, kad 112 mokytojų ir mokyklų direktorių iš visos Lietuvos vėl pasijus mokiniais – kad išmoktų taikyti skaitmenines technologijas pamokose ir taptų kūrybingais, įkvepiančiais bei mokinius motyvuojančiais mokytojais. Ką tik baigėsi atranka į nemokamus skaitmeninius mokymus pedagogams „Samsung Mokykla ateičiai“, kurios metu iš 220-ies paraiškas pateikusių mokyklų buvo atrinktos 28-ios labiausiai motyvuotos mokytojų komandos, sudarytos iš trijų mokytojų ir mokyklos direktoriaus – taigi iš viso 112 mokytojų bei mokyklų vadovų.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien skelbiamas šių mokyklų, kurių komandos penkis mėnesius nemokamai tobulins savo skaitmeninį raštingumą, sąrašas.

Atranką sėkmingai praėjo ir bus pakviestos dalyvauti mokymuose 9 mokyklos iš Vilniaus: „Atgajos” specialioji mokykla, A.Puškino mokykla, Fabijoniškių vid.mokykla, Gabijos gimnazija, M.Mažvydo progimnazija, Nacionalinė M.K.Čiurlionio mokykla, Š.Aleichemo ORT gimnazija, Užupio gimnazija ir V.Kačialovo gimnazija, taip pat 1 mokykla iš Vilniaus rajono – Marijampolio M.Lukšienės gimnazija.

Mokymuose dalyvaus ir 5 mokyklos iš Kauno – „Atžalyno“ vid.mokykla, mokykla-darželis „Šviesa“, „Santaros“ gimnazija, autizmo sindromą turinčius vaikus ugdantis Kauno vaikų abilitacijos centras ir Veršvų vid. mokykla bei 1 mokykla iš Kauno rajono – Garliavos Jonučių vid. mokykla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po sėkmingo pasirodymo atrankoje mokymuose taip pat dalyvaus Šiaulių „Romuvos“ progimnazija, Panevėžio „Vyturio“ progimnazija ir Panevėžio r. Velžio gimnazija, Alytaus Dzūkijos pagrindinė mokykla, Kėdainių Šviesiosios gimnazija, Švenčionėlių Mindaugo gimnazija, Druskininkų sav. Leipalingio pagrindinė mokykla, Molėtų progimnazija, Tauragės Jovarų pagrindinė mokykla, Sedos V.Mačernio gimnazija (Mažeikių r.), Kvėdarnos K.Jauniaus gimnazija (Šilalės r.) ir Kuršėnų S.Anglickio mokykla.

Pasak „Renkuosi mokyti“ koordinatorės Gabrielės Characiejienės, mokyklos buvo vertinamos pagal tokius kriterijus, kaip kūrybinės užduoties originalumas ir tikslingumas, mokyklos vizijos siejimas su skaitmeninės technologijomis, noras įgytomis žiniomis dalytis su visos mokyklos bendruomene, taip pat buvo vertinamas mokyklos turimų IT išteklių tikslingas panaudojimas.

REKLAMA

Skelbiama, kad atranka leido įvertinti ir dabartinį Lietuvos mokyklų apsirūpinimą skaitmenine įranga. Vertinimo komisijos narys Kauno technologijos universiteto prorektorius prof. Pranas Žiliukas pastebėjo, kad daugelio mokyklų turima kompiuterinė įranga yra „skysta“ - ištekliai maži, ir tai, pasak profesoriaus, yra valstybinė problema. „Be to, akivaizdu, kad daug mokytojų turi dar gana siaurą supratimą apie skaitmeninių technologijų panaudojimą mokymo procese. Daug mokytojų į tai žiūri kaip į tam tikrą prievolę, nors iš tikro tai ne prievolė, o naujos galimybės, nauji mokymosi ir mokymo metodai“, - pabrėžė P.Žiliukas.

Nemokami skaitmeniniai mokymai prasidės rugpjūčio pabaigoje ir vyks iki pat sausio mėnesio. Tai bus pirmi mokymai Lietuvoje, orientuoti į mokytojų skaitmeninių įgūdžių tobulinimą, sakoma pranešime.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų