REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiauliuose, referendume dėl žemės pardavimo užsieniečiams, vyrauja piliečių pasyvumas. Pareikšti savo valios šaiuliečiai neskuba – kai kuriose apylinkėse – visškai tuščia.

Šiauliuose, referendume dėl žemės pardavimo užsieniečiams, vyrauja piliečių pasyvumas. Pareikšti savo valios šaiuliečiai neskuba – kai kuriose apylinkėse – visškai tuščia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

14 val. duomenimis, Šiauliuose balsavo 8 proc. rinkėjų. Šiauliečių aktyvumas rinkimų apylinkėse svyruoja nuo 6 iki 11 proc. (nuo 130 iki 200 gyventojų). Daugiausia ateinančių – garbaus pensinio amžiaus žmonės, jaunų šeimų ir jaunimo – vienetai.

REKLAMA

Šiauliečiai skundžiasi, kad žemės referendume pateiktos formuluotės – visiškai neaiškios arba labai sudėtingai suprantamos, reikia pasukti galvą, kaip atsakyti. Tai patvirtina ir rinkimų rinkimų komisijos pirmininkai.

Už draudimą parduoti dirbamą žemę užsieniečiams bei juridiniams asmenims balsuojantys rinkėjai tuo pačiu metu balsuoja ir už tai, kad referendumu priimti sprendimai galėtų būti keičiami tik referendumu, kad rengti referendumams užtektų 100 tūkst. piliečių parašų vietoj dabar reikalaujamų 300 tūkst. ir kad sumanymą keisti ar papildyti Konstituciją turėtų teisę pateikti Seimui ne mažiau kaip ketvirtadalis parlamentarų arba ne mažiau kaip 100 tūkst. Lietuvos piliečių, turinčių rinkimų teisę.

REKLAMA
REKLAMA

Galimybės skirtingai balsuoti už atskirus klausimus nėra. Kai kurie šiauliečiai, pamatę Lietuvos prezidentės pasirašytą formuluotę biuletenyje, sako nesuprantantys, ar dar nereikia pritarti ir Prezidentūrai. Ką reiškia jų pažymėtas „Taip“ – irgi suvokia ne daugelis.

Į referendumą atėję šiauliečiai sako, kad vyriausybės planas, kad referendumas neįvyktų, greičiausiai pavyks.

Rinkimų apylinkėse rinkėjų aktyvumas labai skirtingas Dainų rinkimų apylinkėje balsavo apie 11 proc. rinkėjų, Varpo rinkimų apylinkėje – vos per 200 gyventojų iš 2 500 rinkėjų. Iki vakaro aktyviausiai balsuojama Gegužių rinkimų apylinkėje – ten rinkėjų aktyvumas siekia 11,4 proc.

Kol kas visos šalies rinkimų apylinkėse apsilankė vos 6,44 proc. gyventojų – kelis kartus mažiau, negu anksčiau vykusiuose rinkimuose. Gegužės pradžioje per pirmąjį prezidento rinkimų turą, iki pietų balsuoti buvo atėjęs beveik trečdalis rinkėjų. 12,5 tūkst. rinkėjų balsavo iš anksto savivaldybėse, o dar 8,4 tūkst. – specialiuose paštuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų