REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

kaunas.kasvyksta.lt

Lietuvoje vyksta referendumas dėl draudimo parduoti žemę užsieniečiams ir juridiniams asmenims. Rinkimų apygardos duris pravėrė nuo 7 val. ryto ir darbuosis iki 20 val. Kauno miesto ir rajonų gyventojai dalyvauti referendume neskuba.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausiosios rinkimų komisijos (toliau VRK) duomenimis iki 14.00 val. Kauno mieste savo pilietinę pareigą išreiškė 6,45 % rinkėjų. Kauno rajone situacija panaši. Čia balsuoti kol kas atėjo 6,28% balsavimo teisę turinčių asmenų.

REKLAMA

Rinkėjų aktyvumas, lyginant su šiais metais vykusiais Prezidento bei Europos Parlamento rinkimais, yra labai mažas. Kauno mieste per pirmąjį Prezidento rinkimų turą tokiu metu jau buvo balsavę 28,49 % rinkėjų, o per antrąjį turą bei Europos Parlamento rinkimus – 24,44 % rinkėjų. Tuo tarpu Kauno rajone – 27,98% ir 23,91% asmenų, turinčių balsavimo teisę, jau buvo atidavę savo balsą.

Lyginant visos Lietuvos rinkėjų aktyvumą, dažniausiai pilietinę pareigą atlieka Pakruojo rajono gyventojai, o mažiausias aktyvumas – Visagine. Dabartiniais VRK duomenimis, visoje Lietuvoje kol kas balsavo 9,6 % piliečių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų