REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Europos Sąjungos valstybės narės gali pakenkti ekonomikos atsigavimui, jei blokuos biudžeto reformas arba pernelyg daug dėmesio skirs euro zonai. Tačiau trys Baltijos šalys parodė kitokį gerą pavyzdį, sako Danijos ekonomikos ministrė Margrethe (Margretė) Vestager.

„Tokios šalys, kaip Lietuva, Latvija ir Estija parodė, kas gali būti padaryta, jei šalys daro tai, ką jos žino, kad reikia padaryti, o ne sako - taip, mes žinome, ką daryti, tačiau kelias yra labai ilgas“, - pareiškė M.Vestager.

„Europos ekonomika nusilpo, kai valstybės narės ignoravo Stabilumo ir augimo paktą“, - pridūrė ministrė.

Pasak jos, taisyklių laikymasis yra geresnis būdas sustiprinti užimtumą ir remti ūkio atsigavimą.

ES lyderiai svarsto, kaip sustiprinti ekonomiką, tuo pat metu laikantis įsipareigojimų sumažinti valstybės skolą. Įpusėjus dviejų dienų aukščiausiojo lygio susitikimui Belgijoje, jie dar nesusitarė, kaip išdėstyti 28 valstybių bloko prioritetus ateinantiems penkeriems metams.

REKLAMA
REKLAMA

Italijos ministras pirmininkas Matteo Renzi sakė, jog „Europos ekonominės politikos strategijai reikia esminių pokyčių, kad ji taptų daugiau apimančia“.

„Pavojus yra ne tik valiutos ir Europos Sąjungos skilimas, bet ir didesnis smūgis visam Vakarų pasauliui“, - įspėjo jis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų