REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Urugvajus ketina pateikti apeliaciją dėl L. Suarezo suspendavimo

Kontroversiško Luiso Suarezo poelgio atgarsiai tęsiasi. Urugvajaus futbolo asociacija patvirtino savo ketinimus užginčyti puolėjui skirtą nuobaudą dėl įkandimo Giorgio Chiellini.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį FIFA pranešė, jog „Liverpool“ klubo žvaigždė suspenduotas devynerioms tarptautinėms rungtynėms bei jam uždrausta 4 mėnesius užsiimti bet kokia su futbolu susijusia veikla. Taip pat puolėjui teks sumokėti 82 tūkst. eurų baudą už teisėjų nepastebėtą, bet kamerų užfiksuotą epizodą.

REKLAMA

„Tokia veikla negali būti toleruojama jokioje futbolo aikštėje, ypač pasaulio čempionato metu, kai milijonų žmonių akys yra nukreiptos į turnyro žvaigždes“ – teigia Claudio Sulseris, FIFA drausminio komiteto pirmininkas.

Vos paskelbus apie nuobaudą Urugvajaus futbolo asociacijos prezidentas Wilmaras Valdezas iškart pareiškė, jog šalis nėra pasirengusi sutikti su FIFA sprendimu. „Dabar mes ruošiame apeliaciją, tam turime tris dienas“ – prezidentas sakė žurnalistams.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai – sunki bausmė. Aš tiksliai nežinau, kuo jie rėmesi, bet tai yra rimta nuobauda Suarezui.“

„Atrodo, jog Urugvajus buvo išmestas iš pasaulio čempionato. Visi žinome, ką Suarezas reiškia Urugvajui ir apskritai viso pasaulio futbolui – Suarezo praradimas būtų didelė netektis bet kuriai komandai.“

Ši bausmė užbaigs puolėjo pasirodymą Brazilijoje, kadangi FIFA drausminio kodekso 124 straipsnis teigia, jog bet kokia apeliacija dėl suspendavimo nepanaikina kaltinimų tol, kol yra svarstoma. Vadinasi, Suarezas negalės žaisti ir aštuntfinalio mače prieš Kolumbiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jam taip pat teks praleisti 12 pirmųjų ateinančio sezono mačų „Liverpool“ klube. Dėl susiklosčiusios situacijos yra svarstomas puolėjo pardavimas.

Klubo internetiniame puslapyje išplatintame pranešime klubo prezidentas Ianas Ayre‘as teigė, jog „Liverpool“ susilaikys nuo komentarų kol bus išnagrinėtas FIFA drausminio komiteto raportas.

Įmonė „Adidas“, remianti Suarezą, pasveikino FIFA bausmę teigdama, jog taip primena aukštus reikalavimus, keliamus žaidėjams. Tuo tarpu internetinio pokerio svetainė „888 Poker“ taip pat atskleidė peržvelgsianti savo komercinio bendradarbiavimo sutartį su „Liverpool“ žvaigžde.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų