REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas George'as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) trečiadienį telefonu kalbėjosi su JT generaliniu sekretoriumi Ban Ki-moonu (Ban Kimunu) apie Artimuosius Rytus, Iraką ir Sudaną, pranešė Baltieji rūmai.

REKLAMA
REKLAMA

"Jiedu aptarė padėtį Artimuosiuose Rytuose, remdamiesi generalinio sekretoriaus kelione šiame regione", - sakė nacionalinio saugumo atstovas spaudai Gordonas Johndrou (Gordonas Džondrou).

REKLAMA

"Jie dar kalbėjo apie Sudaną, o prezidentas G.W.Bushas pabrėžė, jog būtina veikti aktyviau krizei Darfūre išspręsti", - pridūrė jis.

JAV praėjusį mėnesį atidėjo sprendimą taikyti vienašales sankcijas Sudanui ir suteikė JT generaliniam sekretoriui Ban Ki-moonui paskutinę galimybę įtikinti Chartumą, kad šis įsileistų JT taikdarius į karo niokojamą Darfūrą.

Pasak G.W.Busho specialiojo pasiuntinio Sudane Andrew Natsios (Endriaus Nacioso), Vašingtonas jau buvo visai pasirengęs praėjusio mėnesio pabaigoje skelbti finansines ir kitas sankcijas Sudanui, bet dar susilaikė, nes tuo metu Chartume lankėsi JAV Kongreso delegacija.

Ketvirtadienį į Sudaną ir jo kaimynes išvyksta antrasis pagal rangą JAV valstybės departamento pareigūnas Johnas Negroponteas (Džonas Negropontas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų