REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos prezidentė teigia, kad Europos Sąjunga taiko nemažai sankcijų Rusijai, todėl svarbu, jog visos valstybės jų laikytųsi. Dalia Grybauskaitė sako nesitikinti, jog Europos Vadovų Taryba (EVT) penktadienį spręs dėl naujų sankcijų.

„Kol kas aš nesitikiu, kad būtų kažkas ženkliai įvesta arba nuspręsta šiandien sankcijų atžvilgiu“, - penktadienį prieš EVT susitikimą žurnalistams Briuselyje sakė D.Grybauskaitė.

„Yra tikrai nemažai tų sankcijų, reikia, kad jos tikrai veiktų, kad visos šalys laikytųsi bendros politikos ir požiūrio Rusijos atžvilgiu ir kad vertintų labai realiai tai, kas vyksta. Kartais mes matome šiek tiek skirtingų interpretacijų, ne skirtingų nuomonių, bet interpretacijų, ir tokie susitikimai, kaip su Ukrainos prezidentu, informacijos pasikeitimas, diskusijos yra labai sveika ir sveikintina, tada visos šalys labiau susipažįsta, ypač tos, kurios toliau nuo Rusijos“, - kalbėjo Lietuvos vadovė.

D.Grybauskaitė teigė, kad apie naujas sankcijas Rusijai gali būti kalbama liepą, tačiau tai labai priklausys nuo situacijos Ukrainoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Jų paketas jau yra neblogas, gana didelis, ir viskas priklauso nuo besiklostančios situacijos Ukrainoje. Jeigu ji blogės, tai mes planuojame dar susitikti - Europos vadovai - liepos vidury, kur kalbėsime tiek apie europinius rinkimus, tiek apie naujų europinių pozicijų įtvirtinimą, tiek, be jokios abejonės, apie situaciją Ukrainoje“, - sakė prezidentė.

REKLAMA

Įgyvendindama ES nepripažinimo politiką Krymo okupacijos atžvilgiu, Taryba anksčiau patvirtino sprendimą, kuriuo įvedami importo apribojimai Krymo pusiasalyje pagamintoms prekėms. Šiuo ES sprendimu į ES teritoriją negalės būti įvežtos Ukrainos kilmės sertifikatų neturinčios prekės.

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) pirmadienį perspėjo Vladimirą Putiną, kad Rusijai bus įvestos naujos sankcijos, jeigu ji nesustabdys ginklų srauto į Ukrainą ir nenutrauks paramos separatistams.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų