REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvių kilmės N. Stauską NBA naujokų biržoje 8-uoju šaukimu pasirinko „Kings“

„Cavaliers“ pirmuoju šaukimu – A. Wigginsą

Penktadienį Bruklino „Barclays Center“ arenoje įvyko 2014 metų Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų birža. Klivlando „Cavaliers“ klubas pirmuoju šaukimu pasirinko 19 metų 203 cm ūgio kanadietį Andrew Wigginsą. A. Wigginsas – antrasis kanadietis per dvejus metus, savo pavardę išgirdęs pirmuoju šaukimu NBA naujokų biržoje.

REKLAMA
REKLAMA

2013 metais pirmuoju šaukimu taip pat „Cavaliers“ ekipos buvo pašauktas kitas kanadietis – Anthony Bennettas. Į pirmąjį naujokų biržos dešimtuką įšoko lietuvių kilmės kanadietis Nikas Stauskas. 20 metų gynėją aštuntuoju šaukimu pašaukė Sakramento „Kings“ klubas.

REKLAMA

NBA komisaras Adamas Silveris simboliniu šaukimu pagerbė šioje naujokų biržoje turėjusį dalyvauti, tačiau dėl sunkios ligos karjerą privalėjusį baigti Isaiah Austiną.

Pirmajame naujokų biržos rate lietuvių Jono Valančiūno ir Donato Motiejūno atstovaujamos Toronto „Raptors“ ir Hjustono „Rockets“ ekipos pašaukė mažai žinomus užsieniečius: „Raptors“ 20 šaukimu – brazilą Bruno Cabaclo, „Rockets“ 25 šaukimu – šveicarą Clintą Capelą. Manoma, kad abu krepšininkai kitą sezoną NBA nedebiutuos. Vienu didžiausių naujokų biržos netikėtumų būtų galima laikyti 22 metų 185 cm ūgio įžaidėjo Shabazzo Napiero vos 23 šaukimą.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomu tai, jog šiuo krepšininku itin žavisi Majamio „Heat“ žvaigždė LeBronas Jamesas, kuris NCAA finalinio ketverto metu viešai pareiškė, jog Sh. Napieras – geriausias universitetų krepšinio atakų organizatorius. Naujokų biržos metu L. Jamesas savo socialiniame profilyje „Twitter“ dar kartą priminė apie savo simpatijas Sh. Napierui.

Į tokius komandą šią vasarą galinčio palikti lyderio žodžius „Heat“ vadovai reagavo atlikdami mainus su Sh. Napierą 23 šaukimu pašaukusia Šarlotės „Hornets“ ekipa, taip į Majamį prisiviliodami L. Jameso numylėtinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmojo rato šaukimai:

1. Klivlando „Cavaliers“ Andrew Wigginsas (19 m.; 203 cm; lengvasis kraštas; Kanada). A. Wigginso perspektyvos NBA – neribotos. Jis žaidžia su didžiule aistra ir yra nepaprastai talentingas. Sunku pasakyti, kaip Andrew atrodys po 4–6 metų. Techniškai A. Wigginsas primena P. George’ą, tačiau jo neįtikėtinas potencialas fizinėse savybėse leidžia prognozuoti, jog šis vyrukas kada nors gali tiesiog dominuoti greitame puolime kaip D. Wilkinsas.

2. Milvokio „Bucks“ – Jabari Parkeris (19 m.; 203 cm; lengvasis kraštas; JAV). Kaip ir P. Pierce’as bei C. Anthony, J. Parkeris yra stambaus kūno sudėjimo, tačiau turi greitas kojas bei žaidžia labai gudrų krepšinį. Jis taip pat gali smeigti tritaškį ar pelnyti taškus žaisdamas nugara į krepšį. Galop minėtus du NBA krepšininkus primena vidutiniški J. Parkerio sugebėjimai gynyboje. J.Parkeris puikiai atitinka tai, ko reikia „Bucks“ komandai – lyderio, kuris galėtų būti pagrindiniu žmogumi puolime. Jis būtų puikus turinčios daug potencialo, tačiau neturinčios nė vienos žvaigždės komandos papildymas. Pastatykite J. Parkerį šalia toli nuo krepšio mėgstančio rungtyniauti sunkiojo krašto Ersano Ilyasovos ir pamatysite labai įdomų junginį, kai lengvuoju kraštu rungtyniaujantis Jabari turės daug erdvės baudos aikštelėje išnaudoti savo sudėjimą ir sugebėjimus žaisti nugara arba provokuoti pražangas galingais prasiveržimais.

REKLAMA

3. Filadelfijos „76ers“ – Joelas Embiidas (20 m.; 213 cm; vidurio puolėjas; Kamerūnas). J. Embiido ištiestų į šonus rankų ilgis – 226 cm. Jo greitis ir įspūdingas sudėjimas šiam krepšininkui leidžia užimti daug vietos baudos aikštelėje ginantis, jis turi galimybę tapti elitiniu krepšio sargu, kokiu buvo H. Olajuwonas. Puolime J. Embiidas pasižymi puikiu kojų darbu, staigumu ir koordinacija – savybėmis, kurios ypatingai skyrė H. Olajuwoną nuo kitų vidurio puolėjų.

4. Orlando „Magic“ – Aaronas Gordonas (18 m.; 206 cm; sunkusis/lengvasis kraštas; JAV). A.Gordonas yra vienas iš tokių vyrukų, kurių neįprasta žaidimo technika tarsi verčia užduoti klausimą: ar jie tikrai žaidžia krepšinį? Jis pasižymi neįtikėtinomis fizinėmis savybėmis ir puikiu žaidimo supratimu. A. Gordonas labai gerai jaučia, kur aikštelėje geriausia atsidurti tam tikru žaidimo momentu. Jo sugebėjimas perduoti kamuolį ir kovoti dėl jo gali būti labai naudingai išnaudojamas poziciniame žaidime. Žinoma, jis turi daug panašumų į Blake’ą Griffiną. Abu jie – šoumenai aikštelėje. Tačiau A. Gordono žaidimo stilius yra panašesnis į Shawno Mariono.

REKLAMA

5. Jutos „Jazz“ – Dante Exumas (18 m.; 198 cm; įžaidėjas; Australija). Pats D. Exumas viename interviu pripažino, jog savo žaidimą laiko panašiu į Manu Ginobili ir Russello Westbrooko mišinį. Tačiau kalbant apie Dante ūgį, apgaulingą staigumą ir išradingumą organizuojant žaidimą, P. Hardaway ir M. Carterio-Williamso duetas atrodo arčiau tiesos. Ir tai yra puiku, ypač jeigu D. Exumas pasieks P. Hardaway lygį.

6. Bostono „Celtics“ – Marcus Smartas (20 m.; 191 cm; įžaidėjas; JAV) Komandos, kurios domisi M. Smartu, turi tiesiog pažvelgti į Fynikso „Suns“ ir tai, kaip šioje komandoje sužydėjo E. Bledsoe. M. Smartas yra stiprus, atletiškas gynėjas, kuris pirmiausia žiūri į krepšį. Jis taip pat yra labai kibus ginantis. Jis yra labai panašus į E. Bledsoe, tačiau puolime gali žaidimą organizuoti kaip geriausių laikų Jarrettas Jackas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Los Andželo „Lakers“ – Julius Randle’as (19 m.; 206 cm; sunkusis kraštas; JAV). Lyginant J. Randle’ą su Z. Randolphu, reikia išskirti du pagrindinius šių žaidėjų skirtumus: J. Randle’as yra greitesnis ir turi kur kas daugiau sprogstamos jėgos, o Z. Randolphas – techniškesnis. Tačiau jų dviejų žaidimo stilius panašus. Abu turi puikią uoslę atkovotiems kamuoliams, mėgsta ir moka naudotis savo kūnu, labai mėgsta verpstę bei netradicinius klaidinančius judesius baudos aikštelėje.

8. Sakramento „Kings“ – Nikas Stauskas (20 m.; 198 cm; atakuojantis gynėjas; Kanada). Kitą sezoną Lietuvos krepšinio gerbėjai turės pagrindo palaikyti ir Sakramento „Kings“ klubą. Lietuvių kilmės kanadietis N. Stauskas paneigė išankstines prognozes ir gerokai šoktelėjo šaukimų rikiuotėje į viršų. N. Stauskas – tai jauno M. Ginobili ir Draženo Petrovičiaus junginys. Vaikinas turi „auksinę rankelę“, gali sėkmingai veržtis į baudos aikštelę, tačiau turi gerokai pagerinti gynybinius įgūdžius.

REKLAMA

9. Šarlotės „Hornets“ – Noah Vonlehas (18 m.; 208 cm; sunkusis kraštas; JAV). Kai stebi, kaip N. Vonlehas išnaudoja savo ūgį baudos aikštelėje ir metimo techniką už jos ribų, tu matai šio vyruko panašumus tiek žaidimo stiliumi, tiek sudėjimu į Chrisą Boshą. N. Vonlehas yra keletu centimetrų žemesnis, tačiau jo rankos ilgesnės nei Ch.Bosho ir jis sveria beveik 5 kilogramais daugiau.

10. Filadelfijos „76ers“ – Elfridas Paytonas (20 m.; 191 cm; įžaidėjas; JAV). Išmainytas į Orlando „Magic“. E. Paytonas yra kontraatakų įžaidėjas. Krepšininkas labai mėgsta kurti greitus išpuolius, turi ilgas rankas, sėkmingai ginasi, tačiau prastai atakuoja krepšį iš toli. Būtent metimas į krepšį yra silpnoji amerikiečio vieta.

REKLAMA

11. Denverio „Nuggets“ – Dougas McDermottas (22 m.; 203 cm; lengvasis kraštas; JAV). Išmainytas į Čikagos „Bulls“.

12. Orlando „Magic“ – Dario Šaričius (20 m.; 208 cm; sunkusis kraštas; Kroatija). Išmainytas į Filadelfijos „76ers“.

13. Minesotos „Timberwolves“ – Zachas LaVine’as (19 m.; 197 cm; įžaidėjas; JAV).

14. Finikso „Suns“ – T. J. Warrenas (20 m.; 203 cm; lengvasis kraštas, JAV).

15. Atlantos „Hawks“ – Adreianas Payne’as (23 m.; 208 cm; sunkusis kraštas; JAV).

16. Čikagos „Bulls“ – Jusufas Nurkičius (19 m.; 211 cm; vidurio puolėjas; Bosnija ir Hercegovina). Išmainytas į Denverio „Nuggets“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

17. Bostono „Celtics“ – Jamesas Youngas (18 m.; 198 cm; atakuojantis gynėjas; JAV).

18. Finikso „Suns“ – Tyleris Ennisas (19 m.; 188 cm; įžaidėjas; Kanada).

19. Čikagos „Bulls“ – Gary Harrisas (19 m.; 193 cm; atakuojantis gynėjas; JAV). Išmainytas į Denverio „Nuggets“.

20. Toronto „Raptors“ – Bruno Cabaclo (18 m.; 206 cm; lengvasis kraštas; Brazilija).

21. Oklahomos „Thunder“ – Mitchas McGary (22 m.; 208 cm; sunkusis kraštas; JAV).

22. Memfio „Grizzlies“ – Jordanas Adamsas (19 m.; 196 cm; atakuojantis gynėjas; JAV).

23. Jutos „Jazz“ – Rodney Hoodas (21 m.; 203 cm; lengvasis kraštas; JAV).

24. Šarlotės „Hornets“ – Shabazzas Napieras (22 m.; 185 cm; įžaidėjas; JAV). Išmainytas į Majamio „Heat“.

REKLAMA

25. Hjustono „Rockets“ – Clintas Capela (20 m.; 208 cm; sunkusis kraštas; Šveicarija).

26. Majamio „Heat“ – P. J. Hairstonas (21 m., 198 cm; atakuojantis gynėjas; JAV). Išmainytas į Šarlotės „Hornets“.

27. Finikso „Suns“ – Bogdanas Bogdanovičius (21 m.; 198 cm; atakuojantis gynėjas; Serbija).

28. Los Andželo „Clippers“ – C. J. Wilcoxas (23 m.; 196 cm.; atakuojantis gynėjas; JAV).

29. Oklahomos „Thunder“ – Joshas Huestis (22 m.; 201 cm; lengvasis kraštas; JAV).

30. San Antonijaus „Spurs“ – Kyle’as Andersonas (20 m.; 206 cm; lengvasis kraštas; JAV).

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų