REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) rektorius prof. habil.dr. Remigijus Žaliūnas ir bendrovės „Thermo Fisher Scientific“ padalinio Vilniuje mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros direktorius dr. Arvydas Lubys pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis sutartimi, įmonė LSMU studentams suteiks galimybes jos laboratorijose rengti baigiamuosius studijų darbus ir skirs šiems studentams vardines „Thermo Fisher Scientific” stipendijas.

REKLAMA

„Tai, be abejonės, yra dar vienas žingsnis, kuris priartina mokslą ir praktiką prie verslo ir naujųjų technologijų. Ši sutartis atveria naujas galimybes perspektyviems studentams ir prisideda prie naujos kartos mokslininkų ugdymo“, - po sutarties pasirašymo pabrėžė LSMU rektorius prof. habil.dr. R. Žaliūnas.

Rektoriui antrino ir dr. Arvydas Lubys. Anot jo, „Thermo Fisher Scientific“ siekia skatinti gabius ir motyvuotus LSMU studentus, studijuojančius su biotechnologijomis susijusius mokslus, dalyvauti moksliniuose tyrimuose ir siekti karjeros biotechnologijų srityje.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniuje jau ne vienerius metus su medikais bendradarbiaujanti bei molekulinės biologijos produktus gyvybės mokslų tyrimams ir diagnostikai kurianti įmonė nuo šiol didesnes perspektyvas žada ir kauniečiams.

„Thermo Fisher Scientific Baltics“ kuriami ir gaminami produktai yra plačiai naudojami visame pasaulyje tiriant genų sandarą, raišką ir įvairovę, kuriant naujus įgimtų, paveldimų ir užkrečiamųjų ligų diagnostikos metodus. Bendrovės Mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros centre Vilniuje dirba apie 90 mokslininkų ir tyrėjų. Tai – vienas iš didžiausias privačių mokslinių tyrimų centrų Baltijos regione. „Thermo Fisher Scientific“ ir LSMU siekia strateginio bendradarbiavimas rengiant specialistus, įvaldžiusius šiuolaikinius molekulinės biologijos tyrimo metodus.

Karolina Marcinkevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų