REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pradėjo naudotis nauju išmaniuoju telefonu, kuris yra kur kas geriau apsaugotas nuo pasiklausymo, pranešė šios šalies laikraštis „Bild“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak leidinio, už saugias Vokietijos vadovų komunikacijas atsakingos šios šalies federalinės tarnybos kanclerės telefoninių pokalbių saugumu susirūpino iškart po to, kai buvęs JAV Nacionalinio saugumo agentūros (NSA) darbuotojas Edwardas Snowdenas pranešė apie tai, kad NSA slapta klausosi užsienio valstybių lyderių pokalbių. Tarp jų buvo paminėta ir Vokietijos kanclerės pavardė.

REKLAMA

Dabar ji gavo naują išmanųjį telefoną, kuris buvo pagamintas pagal specialų užsakymą, sakoma pranešime. Ponia A. Merkel nuo šiol naudojasi išmaniuoju telefonu „BlackBerry Q10“, į kurį buvo papildomai įmontuota pokalbius realiuoju laiku šifruojanti ir dešifruojanti mikroschema. Šis šifravimo lustas esą kainavo 2 500 JAV dol.

Pranešama, kad šiame telefone įrengtas ir dar vienas šifravimo lustas, skirtas naudojimui valstybinio ryšio tinkle.

Leidinio žiniomis, Vokietijos kanclerei specialistai pasiūlė naują išmanųjį rinktis iš dviejų modelių - „BlackBerry Q10“ su QWERTY klaviatūra arba „BlackBerry Z30“ su sensoriniu ekranu. A. Merkel esą pasirinko pirmąjį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų