REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per penkerias "SMScredit.lt A lygos" rungtynes futbolininkai siuntė kamuolį į vartus 24 kartus.

Skrydžiai. Palankus vėjas į mėnesį truksiančias atostogas palydėjo "Trakų" ir Marijampolės "Sūduvos" futbolininkus. Šeštą kartą iš eilės laimėję trakiškiai ir tris pergales vieną po kitos nuskynusi Suvalkijos komanda ilsėtis eina po to, kai įsitvirtino lyderių trejete. Aukščiau "Trakų" ir "Sūduvos" - tik čempionas Vilniaus "Žalgiris".

REKLAMA
REKLAMA

Uraganas. Įvarčiais 19-ajame "SMScredit.lt A lygos" čempionato ture lijo gausiai. 24 tikslūs smūgiai - sezono rekordas. Iki šiol trijų turų rungtynėse futbolininkai rinko po 19 įvarčių.

REKLAMA

Nokautas. KIta vertus, pusę turo įvarčių įmušė viena komanda - po ketverių iš eilės pralaimėtų rungtynių galingai driokstelėjęs ir Alytaus "Dainavą" 12:0 sumušęs Klaipėdos "Atlantas". Didesnis pažeminimas A lygos komandą pastarąjį kartą buvo ištikęs 2011-ųjų rudenį, kai į "Atlanto" vartus 13 kartų be atsako įmušė "Sūduva".

Šešetai. Net penki "Atlanto" futbolininkai - Tadas Eliošius, Marius Papšys, Donatas Kazlauskas, Evaldas Razulis ir Rokas Krušnauskas - atostogauti keliauja užfiksavę tokią statistiką, tarsi būtų susitarę mušti po lygiai. Penki klaipėdiečių puolimo lyderiai per pirmąją sezono dalį kamuolį į varžovus vartus siuntė po šešis kartus.

REKLAMA
REKLAMA

Šimtas. "Dainava" pasiekė triženklę praleistų įvarčių riba. Per 19 rungtynių dzūkų vartininkams teko imti kamuolį iš tinklo 108 kartus.

Puolėjas. Alytaus komanda į pajūrį šįkart neatsivežė nė vieno atsarginio, o puolėjo pozicijoje rungtyniavo vartininkas Donatas Mikučionis. "Nei man ten buvo malonu žaisti, nei kam nors kitam", - vizito į Klaipėdą nuotaikas įvertino pats futbolininkas.

Eksperimentai. Neįprastą sprendimą dvikovoje su "Šiauliais" rinkosi ir "Žalgirio" treneris Marekas Zubas, į išretėjusias puolimo gretas pasiuntęs saugą Liną Pilibaitį. L.Pilibaitis neįmušė, bet tai nesutrukdė lyderiams laimėti namuose 2:0. Anksčiau "Žalgiris" atakos smaigalyje buvo išbandęs Serge'ą Nyuiadzi ir Rytį Leliūgą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

511. Tiek minučių kamuolio į savo vartus nebuvo praleidęs "Trakų" vartininkas Tadas Kauneckas tada, kai jam įmušė "Klaipėdos granito" ukkrainietis Olegas Dmytrenka. Po rungtynių senosios sostinės riteriai, reikia manyti, daug dėmesio į šią apmaudžią detalę nekreipė. Iki tol penkias "sausas" pergales iš eilės iškovojusi komanda klaipėdiečius palaužė 2:1 ir į turnyro lentelę įsirašė dar tris taškus.

Aukštyn. "Sūduva" į trečią vietą pakilo, kai dėl geresnio įvarčių santykio aplenkė Pakruojo "Kruoją". "Gaila, kad pertrauka prasideda būtent dabar - būdami tokios formos galėtume ir toliau gerai žaisti", - po pergalės 2:0 prieš Gargždų "Bangą" replikavo marijampoliečių saugas Mindaugas Grigaravičius.

REKLAMA

Nepasinaudojo. "Sūduvos" puolėjas Tomas Radzinevičius turėjo puikią progą įmušti dešimtą įvartį ir tapti vienvaldžiu "SMScredit.lt A lygos" snaiperių sąrašo lyderiu. Nepavyko - 11 metrų baudinį, kurį bandė realizuoti T.Radzinevičius, atrėmė "Bangos" vartininkas Soslanbekas Aršijevas.

Duobė. Į septintą turnyro lentelės vietą nusmukę gargždiškiai per pastarąsias penkerias čempionato rungtynes iškovojo vos tašką ir įmušė tik vieną įvartį.

Kerštas. "SMScredit.lt A lygoje" nebeliko komandų, iš kurių Panevėžio "Ekranas" šiemet nebūtų atėmęs taškų. Trečiąjį čempionato ratą panevėžiečiai pradėjo pergale 3:2 prieš "Kruoją", kuriai iki tol buvo nusileidę dukart.

REKLAMA

Grožis. Yra pasakyta, kad jis išgelbės pasaulį. "Kruojos" šįsyk neišgelbėjo - nors Tautvydo Eliošiaus ir Nerijaus Mačiulio įvarčiai pateko tarp trijų turo gražiausiųjų, taškų Pakruojo komandai jie neatnešė.

Europa. Galimybę atostogauti iki antrosios liepos pusės turės ne visos lygos komandos. "Žalgirio" laukia UEFA čempionų lygos atrankos dvikova su Zagrebo "Dinamo" (Kroatija), o kitų trijų komandų - Europos lygos atrankos turnyro akistatos: "Atlantas" žais su Liuksemburgo "Diferdange", "Ekranas" su Belfasto "Crusaders" (Šiaurės Airija), o "Banga" - su Airijos "Sligo Rovers".

Nerijus Kesminas

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų