REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasak JAV mokslininkų, išmanieji telefonai mikrobiologiniu požiūriu supanašėja su savo savininkais. Oregono valstijos universitete atliktas tyrimas atskleidė, kad ant žmonių pirštų ir jų telefonų esančios bakterijos iš esmės yra tos pačios.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo rezultatus paskelbė žurnalas „PeerJ“.

Tyrimo autoriai lygino ant tiriamųjų rodomojo piršto, kuris dažniausiai naudojamas liečiant telefonų sensorinius ekranus, ir ant šių ekranų paviršiaus esančių bakterijų DNR. Iš viso buvo ištirta nuo 51 žmogaus pirštų ir jų naudojamų išmaniųjų telefonų paimta mikroflora.

REKLAMA

Paaiškėjo, kad 82 proc. ant žmonių pirštų esančių bakterijų buvo aptikta ir ant jų išmaniųjų telefonų ekranų. Pranešama, kad didžioji šių bakterijų dalis buvo streptokokai, stafilokokai ir korinebakterijos, paprastai gyvenančios ant žmogaus odos.

Pasak tyrimo autorių, rezultatai nustebino dar ir dėl to, kad, pasirodo, moterų ir jų naudojamų telefonų bakterijos genetiškai sutampa labiau, nei vyrų. Kol kas šio dėsningumo tyrėjams nepavyko paaiškinti.

Skelbiama, kad šis tyrimas buvo atliktas siekiant įvertinti potencialų išmaniųjų įrenginių su sensoriniais ekranais poveikį infekcijų plitimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų