REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tik šeši NBA klubai gali įpirkti lygos žvaigždę L. Jamesą

Prasideda L. Jameso medžioklė

Vos tik LeBrono Jameso agentas paskelbė, kad jo klientas liepos 1-ąją taps laisvuoju agentu, tuoj pat sujudo visi Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) klubai.

REKLAMA
REKLAMA

Svajoti gali visos 30 NBA komandų, tačiau maksimalų kontraktą (23,7 mln. JAV dolerių per sezoną) šiai žvaigždei gali pasiūlyti tik šešios ekipos: Fynikso „Suns“, Dalaso „Mavericks“, Jutos „Jazz“, Filadelfijos „76ers“, Majamio „Heat“ ir Los Andželo „Lakers“.

REKLAMA

Pagal NBA kolektyvinę sutartį, „Heat“ L.Jamesui gali pasiūlyti net penkerių metų 127,7 mln. JAV dolerių vertės kontraktą. Tuo tarpu visos kitos komandos – ketverių metų 94,8 mln. JAV dolerių vertės sutartį.

Priminsime, kad JAV žiniasklaidoje keliamos dvi skirtingos versijos, kodėl L.Jamesas nusprendė nutraukti sutartį su „Heat“.

Viena teorija teigia, kad amerikietis rengiasi pasirašyti naują kontraktą su „Heat“, bet jis bus mažesnės vertės, taip sutaupant lėšų „algų kepurėje“ ir įsigyjant dar vieną NBA žvaigždę, pavyzdžiui, Carmelo Anthony. Antroji versija atrodo taip – L.Jamesas suprato, kad „Heat“ klube nesukurs ilgalaikės dinastijos, todėl ieškosis kitos darbovietės.

REKLAMA
REKLAMA

2014-2015 metų sezone L.Jamesas "Heat" klube turėjo uždirbti 20 mln. JAV dolerių, o visa likutinė dvejų metų kontrakto su Majamio komanda vertė - 42,7 mln. dolerių.

Galutinį sprendimą krepšininkas, kuris "Heat" gretose rungtyniavo keturis pastaruosius sezonus, privalo priimti iki birželio 30 dienos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų