REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lenkijos prokurorai antradienį sulaikė du ir apklausė dar du žmones dėl slapta įrašytų politikų pokalbių paviešinimo, kuris smarkiai sukrėtė vyriausybę.

 Lenkijos prokurorai antradienį sulaikė du ir apklausė dar du žmones dėl slapta įrašytų politikų pokalbių paviešinimo, kuris smarkiai sukrėtė vyriausybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp apklaustųjų yra Sylwesteris Latkowskis (Silvesteris Latkovskis) – žurnalo „Wprost“, kuris neseniai paskelbė tuos įrašus, vyriausiasis redaktorius.

REKLAMA

Jis sakė, kad buvo apklaustas kaip liudininkas ir kad perdavė prokurorams visus turėtus įrašus, bet nebuvo spaudžiamas atskleisti savo šaltinio, kuris prašė anonimiškumo.

Dar du žmonės buvo sulaikyti apklausai kaip įtariamieji, o trečias, restorano someljė, buvo apklaustas ir paleistas, sakė Varšuvos prokuratūros atstovė Renata Mazur.

Praėjusią savaitę vieno iš restoranų, kuriuose buvo slapta įrašinėjami politikų pokalbiai, vadovui buvo pateikti du kaltinimai slaptu pasiklausymu, kuris Lenkijoje yra nelegalus ir už kurį galima skirti kalėjimo iki dvejų metų bausmę.

REKLAMA
REKLAMA

„Wprost“ sekmadienį paskelbė įrašą, kuriame užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis (Radoslavas Sikorskis), kalbėdamasis su buvusiu finansų ministru Jaceku Rostowskiu (Jaceku Rostovskiu), sako, kad Lenkijos aljansas su JAV yra bevertis, bet tokią mintį greitai paneigė Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis (Bronislavas Komorovskis).

Kitame žurnalo paskelbtame įraše centrinio banko vadovas Marekas Belka ir vidaus reikalų ministras Bartlomiejus Sienkiewiczius (Bartlomejus Senkevičius) esą aptarinėja, kaip bankas gali padėti valdančiajai partijai laimėti perrinkimą 2015 metais. Tai atrodo kaip banko nepriklausomybės pažeidimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Wprost“ paskelbė tik tiek, kad tos įrašus gavo iš vieno verslininko.

Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas atsisakė atleisti į skandalą įtrauktus ministrus ir nurodė, kad jam nediktuos žmonės, dalyvaujantys „nusikalstamoje veikloje“.

Antradienį D.Tusko valdančioji koalicija surengė posėdį, kurio metu nusprendė palaukti iki rugpjūčio pabaigos, tikėdamasi, kad iki to laiko bus nustatyti ir apkaltinti kaltininkai.

Po to bus sprendžiama, ar reikalingi pirmalaikiai rinkimai ir vyriausybės pakeitimas, sakė Janas Bury (Janas Buris) iš Lenkijos valstiečių partijos, valdančiosios koalicijos mažesniosios partnerės.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų