REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ko bijo V. Landsbergis?

Žinių radijas

Seimo narė Virginija Baltraitienė V. Landsbergio kritiką tiesioginiams merų rinkimams vertina kaip baimę, neturėti partinių merų, kurie, pašnekovės nuomone, žaisdami politinius žaidimus tarybose, gauna šiuos postus.

REKLAMA
REKLAMA

„Tas aiškinimas, kad čia bus kažkokie kunigaikščiai, feodalizmas...Ir dabar yra merų, kurie dirba ir po 12 ar net po 20 metų savivaldybėse, žmonės yra jais patenkinti. Tai, jei jie kandidatuos, juos ir išrinks“, - „Žinių radijo“ laidoje „Dienos klausimas“ sakė pašnekovė.

REKLAMA

„Aš čia nematau jokios baimės, tuo labiau, kad mes nei karto nemėginome to padaryti. (...) Dalyje Europos šalių merai yra renkami tiesiogiai ir nei vienas nesiskundžia: iš Vokietijos, Austrijos, Lenkijos. Kodėl mes Lietuvoje nepasitikime savo rinkėjais? Aš matau profesoriaus V. Landsbergio ir baimę, ir nepasitikėjimą rinkėjais, kad šie gali nenubalsuoti už konservatorių merus.“

V. Baltraitienės nuomone, būtų galima riboti merams jų darbo kadencijas. Pavyzdžiui, trys kadencijos po keturis metus. Visgi pašnekovė patikino, kad tokie apribojimai dabar nėra svarstomi.

REKLAMA
REKLAMA

„Per dvi (kadencijas,- red.), jei meras yra naujai atėjęs ir mato kitokią viziją, jis jos neįgyvendins. Manau, kad per 3 kadencijas – 12 metų galima realiai keisti visuomenės gyvenimą ir savivaldybės įvaizdį“, - teigė pašnekovė.

„Tiesiogiai išrinktas meras daugiau spręs bendruomenės problemas. Taip pat jis turės sugebėti dirbti ir su taryba, ir su žmonėmis. Manau, kad tai yra didesnė demokratija – žmonių priartinimas prie valdymo“, - pridūrė pašnekovė.

Parengė Laura Bagdžiūnaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų