REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas nutarė nepratęsti Migracijos departamento direktoriaus Almanto Gavėno kadencijos.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Šiandien gavau A.Gavėno prašymą pratęsti jo darbą. Tačiau nutariau kadencijos nepratęsti, o skelbti konkursą šioms pareigoms eiti“, - pirmadienį BNS sakė vidaus reikalų ministras.

REKLAMA

Jis tvirtino, kad netenkina A.Gavėno darbas. Be to, Migracijos departamentui jis vadovauja gana ilgai - nuo 1999 metų.

„A.Gavėnas buvo žadėjęs atsistatydinti, bet to nepadarė“, - priminė D.A.Barakauskas.

2012 metų rudenį teisėsauga pradėjo ikiteisminį tyrimą ir nuo pareigų pusei metų nušalino šešis korupcija įtartus Migracijos departamento pareigūnus, kurie esą galėjo pelnytis iš leidimų gyventi Lietuvoje. Neteisėta veikla įtarti keturi skyrių vedėjai, vienas pavaduotojas ir vienas specialistas.

REKLAMA
REKLAMA

Prokuratūra teigė, kad veikiant korupcijos tinklui Migracijos departamente, leidimus gyventi Lietuvoje galėjo gauti apie 100 užsienio piliečių.

Po to A.Gavėnas buvo pažadėjęs D.A.Barakauskui, kad pasitrauks iš pareigų, bet pažado neįvykdė. Atlikus auditą Migracijos departamente, jo vadovui pernai skirtas papeikimas.

Vidaus reikalų ministro teigimu, A.Gavėno kadencija baigiasi liepos 1 dieną.

Kol bus surengtas konkursas Migracijos departamento direktoriaus pareigoms eiti, laikinai šiai įstaigai vadovaus direktoriaus pavaduotojas Janas Vidickas.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų