REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Savaitgalį įvyko ketvirtasis Baltijos šalių diskgolfo turo „Prodiscus Baltic Sea Tour ‘2014“ etapas. Varžybos buvo žaidžiamos Latvijoje, Laumas poilsio parke. Lietuvos žaidėjai vėl parvežė prizinių vietų, geriausiai pasirodė jaunimo diviziono varžybas laimėjęs zarasiškis Dobilas Dainys.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai džiaugiuosi, kad pavyko išplėšti pergalę iš varžovų estų. Laimėjimas „Laumas Open“ turnyre buvo labai reikalingas, siekiant pergalės bendroje įskaitoje. Prieš finalinį ratą atsilikau net 6 taškais, bet pavyko išlaikyti ramų žaidimą ir išnaudoti varžovo klaidas“, – po varžybų sakė D.Dainys.

REKLAMA

Turnyras vyko didžiausiame Latvijos diskgolfo aikštyne, Laumas gamtos parke. Šiemet parkas buvo pritaikytas aukštesnio lygio varžyboms ir daugelio etapų atstumai iki krepšių buvo pailginti, tačiau sportininkai greitai prisitaikė prie sunkesnių sąlygų ir pasiekė gana aukštus rezultatus.

Jaunimo divizione pirmąją vietą pasiekes D.Dainys prieš finalinį 9 krepšių ratą net šešiais taškais atsiliko nuo esto Antero Nooro. Visgi lietuviui pavyko žymiai geriau susidoroti su psichologiniu spaudimu finaliniame rate ir jį laimėti net 9 taškų skirtumu. A.Noor užėmė antrą vietą, trečioje liko kitas atstovas iš Estijos Markas Eemilas Mustonenas.

REKLAMA
REKLAMA

Estams geriau sekėsi pagrindinėse atvirojo diviziono varžybose. Šios šalies atstovai iškovojo dvi pirmas vietas. Pirmąją vietą užėmė Silveras Lattas, antras buvo Anre Vooremaas. Lietuva taip pat neliko be prizinių vietų – turo bendroje įskaitoje pirmaujantis Gabrielius Gricius užėmė trečiąją vietą. Dar du lietuviai žaidė finaliniame aštuonete – Tadas Ūselis liko septintoje, o Mindaugas Pošius – aštuntoje vietoje.

„Meistrų“ varžybose (40 metų ir vyresni) vyko labai atkakli kova – net po finalinio rato du sportininkai turėjo vienodą taškų sumą. Parko šeimininkas Robertsas Riekštinsas sugebėjo pavyti rusą Josifą Jusimą. Iš karto po finalo vyko „staigios mirties“ peržaidimas, kurį pavyko laimėti labiau patyrusiam Rusijos atstovui. J.Jusimui, pretenduojančiam į aukščiausius apdovanojimus bendroje turo įskaitoje tai buvo pirmas laimėtas turnyras šiais metais. Jis taip pat vienu tašku aplenkė bendroje įskaitoje iki tol pirmavusį lietuvį Darių Gricių, kuris turnyre Latvijoje tenkinosi trečiąja vieta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moterų divizione visa galva aukštesnė už konkurentes buvo sezono lyderė estė Maia-Ly Pihus. Antra vieta atiteko Elitai Šulcei, o trečiąją tik finale sugebėjo iškovoti kita latvė - Laura Daugaviete.

Gabrielius ir Darius Griciai taip pat sėkmingai pasirodė penktadienį rengtose porų varžybose, kuriose pasidalino antrąją vietą su Latvijos pora G.Grundmanisu / R.Riekštinsu (rezultatas – 53 metimai). Abi poros atsiliko dviem taškais nuo laimėtojų iš Estijos S.Lattu ir M.Kullu.

Kitas etapas vėl vyks Latvijoje, jau kelintus metus iš eilės Baltijos šalių diskgolfo turas rugpjūčio pradžioje keliauja į Škunenieki sodybą šalia Lejasciems miestelio.

REKLAMA

Visi turnyro „Prodiscus Baltic Sea Tour ‘2014 – Laumas Open“ prizininkai:

Atvirasis divizionas

Silveras Lattas (Estija) – 210 taškų

Anres Vooremaas (Estija) 212 taškų

Gabrielius Gricius (Lietuva) – 214 taškų

Moterų divizionas

Maia-Ly Pihus (Estija) – 251 taškas

Elita Šulce (Latvija) – 299 taškai

Laura Daugaviete (Latvija) – 305 taškai

„Meistrų“ (40+) divizionas

Josifas Jusimas (Rusija) – 222 taškai

Robertsas Riekštinsas (Latvija) – 222 taškai

Darius Gricius (Lietuva) – 225 taškai

Jaunimo (16-) divizionas

Jaakko Luukkonenas (Suomija) – 227 taškai

Matiasas Jurvanenas (Suomija) – 228 taškai

Tomas Koskelainenas (Suomija) – 237 taškai

„Prodiscus Baltic Sea Tour ‘2014“ ateinančių turnyrų tvarkaraštis:

Rugpjūčio 2-3 – Ufogolf Lejasciems, Latvija

Rugpjūčio 16-17 – Keila Open, Estija

Rugsėjo 27-28 – Vilnius Open, Lietuva

Apie žaidimą:

Žaidimo esmę apibūdina pats pavadinimas. Taisyklės panašios į golfo, tik žaidžiama ne kamuoliuku ir lazda, o plastikiniu skriejančiu disku. Nėra ir duobučių – diską atliekant kuo mažiau metimų būtina pataikyti į specialų krepšį. Žaidžiama natūraliuose arba specialiai šiam žaidimui įkurtuose parkuose. Pasaulyje jau skaičiuojama daugiau kaip 3500 stacionariai įrengtų diskgolfo parkų. Ši, dar jauna, sporto šaka laikoma vienu greičiausiai augančių sportų pasaulyje. Diskgolfas populiariausias Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kanadoje, taip pat Europoje (ypač Skandinavijoje). Diskgolfo žaidėjų sparčiai daugėja ir Lietuvoje. Lietuva 2010 metais tapo tarptautinės asociacijos PDGA (Professional Disc Golf Association) nare. Šiemet 5 Lietuvos sportininkai dalyvaus Europos diskgolfo čempionate Šveicarijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų