REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šiandien pasaulio čempionate žaidė Argentinos ir Irano rinktinės. Nors dauguma tikėjosi įvarčių lietaus, tačiau Iranas garbingai priešinosi Argentinai, kuriai pergalę tik per pridėtą mačo laiką išplėšė Lionelis Messi.

 Šiandien pasaulio čempionate žaidė Argentinos ir Irano rinktinės. Nors dauguma tikėjosi įvarčių lietaus, tačiau Iranas garbingai priešinosi Argentinai, kuriai pergalę tik per pridėtą mačo laiką išplėšė Lionelis Messi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per pirmas penkias minutes Argentinai nieko pavojingo sukurti nepavyko, o Iranas atliko gan grėsmingą standartinę situaciją, bet niekas kamuolio nepalietė.

REKLAMA

 Argentina toliau dominavo aikštėje, bet Iranui pavyko sėkmingai gintis ir neleisti varžovams atlikti smūgių. 13 minutę progą pasižymėto gavo Gonzalo Higuainas, bet Irano vartininkas sugavo kamuolį.

22 minutę vos įvarčio neįmušė Sergio Aguero, bet Irano vartininkas Alireza Haghighi atrėmė jo smūgį. Po kelių minučių šalia vartų galva smūgiavo Marcosas Rojo.

Sužaidus kiek daugiau nei pusvalandį Lionelis Messi gavo progą atlikti baudos smūgį, tačiau „Barcelona“ lyderis smūgiavo netiksliai. Po to L.Messi atliko puikų perdavimą Ezequieliui Garay, bet gynėjas kamuolį pasiuntė virš vartų.

REKLAMA
REKLAMA

42 minutę Iranas po kampinio atliko pavojingą smūgį, bet Jalalas Hosseini kamuolį pasiuntė virš skersinio. Azijos ekipa nors ir neįmušė įvarčio, tačiau jo per 45 minutes ir nepraleido, todėl Argentinai liko tik dar 45 minutės pralaužti Irano gynybą.

Argentinai po pertraukos ir toliau priklausė iniciatyva, tačiau pavojingų epizodų prie Irano vartų kėlinio pradžioje nebuvo.

Tuo metu Iranas 53 minutę surengė labai pavojingą kontrataką, kuri baigėsi Reza Ghoochannejhado smūgiu galva, bet savo vartus gelbėjo Sergio Romero. Po kelių minučių Iranas prašė ir vienuolikos metrų baudinio, tačiau teisėjas pražangos neužfiksavo. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

67 minutę Iranas sukūrė dar vieną pavojingą ataką. Šįkart pavojingai galva smūgiavo Ashkanas Dejagah, bet kamuolys pralėkė virš skersinio. Iranui taip pat pavyko uždirbti kelis kampinius, bet Argentina apsigynė.

Po to kelis pavojingus išpuolius sukūrė Argentina. Lionelis Messi atliko galingą baudos smūgį, o Irano vartininkui taip pat teko atremti Angelio Di Maria smūgį.

Po šių atakų abi rinktinės atliko savo pirmuosius keitimus. Argentinos gretose vietoje Sergio Aguero ir Gonzalo Higuaino pasirodė Ezequielis Lavezzi ir Rodrigo Palacio. Irano gretose Khosro Heydari pakeitė Masoudą Shojaei.

REKLAMA

84 minutę pasižymėti pabandė R.Palacio, bet jo smūgis buvo atremtas. Po šios atakos Iranas atliko antrąjį keitimą: Alireza Jahanbakhshas pakeitė A.Dejagahą.

Po dviejų minučių Irano lyderis R.Ghoochannejhadas sugebėjo vėl suteikti darbo Argentinos vartininkui, kuriam teko atlaikyti puolėjo smūgį. Iškart po to Iranas atliko trečiąjį keitimą: E.Hajsafi sėdo ant suoliuko, o jį pakeitė saugas Reza Haghighi.

Prie pagrindinio mačo laiko buvo pridėtos keturios minutės ir jau pirmą pridėto laiko minutę L.Messi atliko puikų smūgį į vartų kampą ir išvedė savo rinktinę į priekį. Šis įvartis ir tapo pergalingu, kuris leido Argentinos rinktinei užsitikrintą vietą pasaulio čempionato aštuntfinalyje.

REKLAMA

Rezultatas:

Argentina - Iranas 1:0

90‘ [1 – 0] Lionel Messi

 Startinės sudėtys:

Argentina: Sergio Romero, Ezequielis Garay, Pablo Zabaleta, Federico Fernandeas, Marcosas Rojo, Angelis Di Maria, Fernando Gago, Javieras Mascherano, Gonzalo Higuainas, Lionelis Messi ir Sergio Aguero.

Iranas: Alireza Haghighi, Amiras Hosseinas Sadeghi, Mehrdadas Pooladi, Jalalas Hosseini, Pejmanas Montazeri, Masoudas Shojaei, Ashkanas Dejagahas, Andranikas Teymourianas, Ehsanas Hajy Safi, Javadas Nekounamas, Reza Ghoochannejhadas.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų