REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienio vakarą Vilniuje, kuomet miestas dūzgė nuo į kasmetinį kultūrinį renginį “Tebūnie naktis” besirenkančių žmonių, skambėjo ir klasikinė muzika. Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras Vilniaus paveikslų galerijos kieme surengė baigiamąjį vasaros koncertą – atliko Tolga Kashifo „The Queen Symphony“, paremtą žymiausiomis roko grupės „Queen“ dainomis.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant vos prieš pusvalandį pasibaigusio lietaus klasikinės ir roko muzikos gerbėjai gausiai susirinko į galerijos kiemelį.

REKLAMA

Koncerto vedėja prieš nuskambant pirmosioms natoms suintrigavo susirinkusius klausytojus pasakiusi, kad turkų kilmės kūrėjo T. Kashifo kūrinys išpildo garsiojo Freddie Mercury svajonę.

“Freddy Mercury sakydavo, jog norėtų, kad kas nors savaip interpretuotų jo dainas.T. Kashifas būtent tai ir padarė. Naudodamas beribį grupės dainų melodingumą, jis sukūrė šešių dalių kūrinį solistams, chorui ir orkestrui”, - pasakojo ji.

REKLAMA
REKLAMA

Per daugiau nei valandą trukusį koncertą atidūs klausytojai išgirdo susipynusias “Love of my Life”, “Champions”, “Who wants to live forever”, “Show must go on”, “Rock you” dainas, laikomas garsiausiais legendinės “Queen” hitais.

Instrumentų įvairovė, choro įstojimai, solistų pasirodymai susipynė į kūrinį, kuris spalvingumu nenusileido daugeliui vyresniosios kartos atstovų nepamirštam roko karaliui F. Mercury, kurį visame pasaulyje išgarsino ne tik talentas, bet ir energija bei atsidavimas muzikai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak grupės “Queen" muzikos mėgėjo Žygimanto, tokie koncertai kaip šis ne tik leidžia naujai pažvelgti į garsiosios roko grupės muziką, bet ir parodyti, kad tiesiog neįmanoma jos pamiršti.

“Yra nemažai atlikėjų, kurio bandė ir tebebando su likusiais grupės “Queen” nariais atlikti dainas, kurias dainavo F.Mercury. Deja, vis dar neatsirado nei vieno atlikėjo, kuris būtų turėjęs tinkamą balsą atlikti visus garsiausius grupės kūrinius. Sakoma, kad kito tokio atlikėjo kaip F. Mercury dar teks laukti kokį šimtą metų. Tačiau kol laukiame, tokie koncertai leidžia ne tik naujai pažvėlgti į šios grupės muziką, bet ir vis iš naujo įsitikinti, jog ši roko muzika yra tiesiog nepamirštama”, - šypsojosi melomanas.

Kūrinį, jungiantį roko ir simfoninę muziką, atliko solistės Saulė Rinkevičiūtė (smuikas) ir Rūta Rinkevičiūtė (fortepijonas), violončelininkė Vita Šiugždinienė, Kauno valstybinis choras, vadovaujamas Petro Bingelio, ir Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras; dirigavo Gintaras RInkevičius.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų