REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę Vilniuje finišavęs tarptautinis kino festivalis pasiekė naujus lankomumo rekordus - per dvi savaites festivalio filmus pamatė daugiau kaip 47 tūkst. kino mėgėjų. Pernai, anot organizatorių, renginyje apsilankė 44 tūkst. žiūrovų.

REKLAMA
REKLAMA

"Kiekvienais metais siekiame pasiūlyti kuo įdomesnę ir turiningesnę programą. Džiaugiamės, kad Lietuvos žiūrovai tai įvertino ir gausiai lankėsi "Kino pavasario" filmuose", - spaudos pranešime cituojama festivalio direktorė Vida Ramaškienė.

REKLAMA

Kovo 22 - balandžio 5 dienomis vykęs festivalis žiūrovams pasiūlė 63 pagrindinės programos filmus. Geriausias ir mylimiausias juostas rinkti galėję kino mėgėjai savo simpatijas šiais metais atidavė "Kino pavasarį" atidariusiai vokiečių režisieriaus Floriano Henckelio von Donnersmarcko juostai "Kitų gyvenimai", atkuriančiai košmariškiausius Vokietijos Demokratinės Respublikos metus. Į Vokietiją iškeliavo ir festivalio statulėlė, kuri filmo kūrėjui primins Lietuvos žiūrovų įvertinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Didelio žiūrovų susidomėjimo sulaukė ir danų režisierės Susanne Bier drama "Po vedybų", su aborigenų gyvenimo tradicijomis bei papročiais supažindinusi australų kino kūrėjo Rolfo de Heero juosta "Dešimt kanojų".

Šių metų festivalyje pirmą kartą pagerbti ir lietuviško kino kūrėjai. Už gyvenimo nuopelnus kinui "Kino pavasario" apdovanojimai įteikti lietuvių režisieriams Marijonui Giedriui ir Almantui Grikevičiui. Iškilmingo vakaro metu apdovanojimas įteiktas ir "Lietuvos kino žvaigžde" paskelbtai aktorei Nelei Savičenko, už nuopelnus žemei pagerbti kino kūrėjai Diana ir Kornelijus Matuzevičiai bei operatorius Jonas Gricius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų