REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Asmeninių kompiuterių paklausa traukiasi, kadangi juos stumia audringai augantys planšetinių kompiuterių pardavimai. Vis tik kompanijos ASUS direktorių valdybos primininkas Jonney Shih susitikime su akcininkais pareiškė, jog negatyvi planšečių įtaka mažėja, ir antroje šių metų pusėje kompiuterių rinka susigrąžins prarastas pozicijas, praneša „DigiTimes“.

REKLAMA
REKLAMA

Vartotojai planšetinius kompiuterius perka pramogoms, tačiau darbui jie pirks asmeninius kompiuterius, o tai ir užtikrins asmeninių kompiuterių paklausą, mano Jonney Shih. Įdomu tai, kad kompiuterių rinkos sveikimo požymius mato ir kompanija „Intel“, kuri jau padidino savo pajamų prognozę, augant paklausai verslo sektoriuje.

REKLAMA

Antra vertus, palikti mobilių įrenginių segmento kompanija ASUS taip pat neketina, ir toliau bus siūlomi nauji produktai. Tai rodo ir kompanijos ateities planai: iki 2017 m. asmeniniai kompiuteriai daugiau nebedominuos jos produktų asortimente, o pagrindines pajamas atneš kitos veiklos kryptys.

Remiantis IDC analitikų prognozėmis, asmeninių kompiuterių rinka šiemet ir toliau trauksis, nors tempai bus mažesni, nei 2013 m. Jei praėjusiais metais buvo realizuota apie 315,1 mln. kompiuterių, tai šiemet šis rodiklis sudarys apie 296,3 mln. 2018 m. kompiuterių pardavimai toliau kris ir sudarys apie 287,3 mln.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų