REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalėjimų departamentas pranešė už Norvegijos finansinę paramą pirksiantis elektroninio stebėjimo įrangą.

REKLAMA
REKLAMA

Dar šiemet Kalėjimų departamentas prie Teisingumo ministerijos, pasinaudodamas 2009-2014 Norvegijos finansinio mechanizmo „Pataisos, įskaitant bausmes be įkalinimo“ programa, planuoja įsigyti 125 komplektus elektroninio stebėjimo įrangos (apykojų) nuteistųjų intensyviai priežiūrai, sakoma departamento pranešime.

REKLAMA

Teisingumo ministerija, kuri yra šios programos operatorius, jau pasirašė projekto įgyvendinimo sutartį, pagal kurią elektroninio stebėjimo įrangos įsigijimui yra skiriama 3,28 mln. litų Norvegijos finansinio mechanizmo ir Lietuvos Respublikos bendrojo finansavimo lėšų.

2012 m. liepos 1 d. įsigaliojus Probacijos įstatymui, nuteisti asmenys 6 mėnesiais anksčiau negu sueina lygtinio paleidimo terminas gali būti lygtinai paleisti iš pataisos namų, sutikę nešioti elektroninio stebėjimo įrangą. Ji fiksuoja, ar į laisvę išėję asmenys nepažeidžia teismo nustatytų įpareigojimų ir draudimų.

REKLAMA
REKLAMA

Už paramos lėšas planuojama įsigyti modernią elektroninio stebėjimo įrangą, turinčią GPS funkciją.

Šiuo metu 53 asmenys teismo lygtinai paleisti iš įkalinimo įstaigų nešioja elektroninio stebėjimo įrangą. Per šių metų pirmus penkis mėnesius 218 nuteistųjų kreipėsi į Lygtinio paleidimo komisijas pataisos namuose prašydami juos lygtinai paleisti į laisvę ir sutikę nešioti tokią elektroninio stebėjimo įrangą. Lygtinio paleidimo komisijos pritarė 111 nuteistųjų prašymams, teismai patvirtino komisijos išvadas dėl 42 panorusių į laisvę išeiti asmenų, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų