REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mokslininkai nustatė, kad po 33 gimtadienio šiuolaikinis žmogus atsiduria pačiame įvykių sūkurio viduryje.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak elektroninio pašto tiekimo kompanijos „Hotmail“ atliktos apklausos, 33 metai yra tas aktyvaus gyvenimo pikas, kai suaugę vyrai ir moterys turi įdėti daugiausia pastangų, kad suderintų darbą, šeimą bei laisvalaikį. Apklausos rezultatai parodo, kad tokio amžiaus asmenims šis nuolatinis „plėšymasis“ atima marias laiko ir kad dėl niekad nesibaigiančios veiklos 33 m. žmonės miega vos po 5 valandas per naktį. Du trečdaliai apklaustųjų taip pat tvirtina, kad darbe jie praleidžia daugiau nei 38 valandas per savaitę.

REKLAMA

Britų dienraščio „The Daily Mail“ atliktas tyrimas atskleidė, kad apie 60 procentų tokio amžiaus žmonių laisvalaikiu atlieka nepabaigtas darbines užduotis, o likusiu metu – bando suspėti atlikti visus kitus būtinus darbus.

Po to, kai visos profesinės ir šeimyninės pareigos jau būna įveiktos, Kristaus amžiaus asmenims lieka tik vos viena valanda per parą jų pačių pomėgiams, tačiau netgi tada vienas iš penkių respondentų prisipažino, kad turi per daug įsipareigojimų, kad galėtų sau leisti atsipalaiduoti ir pasilinksminti su draugais.

REKLAMA
REKLAMA

56 procentai apklausos dalyvių teigė, kad nuolat parsineša darbo į namus, o devynios iš dešimties moterų tvirtino, kad, jų manymu, jos yra labiau užsiėmusios nei jų partneriai vyrai (galbūt dėl to, kad sunkiau suderinti karjerą bei pareigas šeimai ir vaikams).

„Hotmail“ savo pranešime skelbia, kad tokio amžiaus žmonės yra priversti žongliruoti prioritetais – įžengę į ketvirtąją dešimtį, patiriame didžiulį spaudimą darbe, tačiau tuo pat metu ir asmeniniame gyvenime turime kaip niekad daug įsipareigojimų.

„Tačiau net ir tokiu intensyviu laikotarpiu privalome rasti laiko sau. Turime mėgautis gyvenimu ir siekti pusiausvyros tarp įvairių jo sudedamųjų dalių. Jei visą turimą laiką skirsime tik darbui, o malonumams mūsų gyvenime nebeliks vietos, tapsime nuobodžiais niurzgomis“, – prideda „Hotmail“ atstovė Fiona Fyfe.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų