REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Šeštadienį Vilniuje, BRC autocentro aikštelėje (greta plento Vilnius-Panevėžys), vyks trečias „Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ etapas. Jame pasirodys net penki Lietuvos „Drifto karaliai“ bei neeilinis svečias iš Latvijos – visos Europos šoninio slydimo varžybose į prizininkus besitaikantis ElvijusKezis.

REKLAMA
REKLAMA

Šoninio slydimo varžybos BRC aikštelėje vyks pirmą kartą. „Tai erdvi aikštelė. Automobiliai čia galės slysti didesniu greičiu nei kitur, tad ir vaizdai žiūrovams – geresni“, – teigė Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) „Drifto“ komiteto pirmininkas Antanas Kyguolis.

REKLAMA

„Žiūrovams pasiūlysime dar vieną naujovę – sėdimas vietas. Kiekvienas, atsinešęs savo sulankstomą kėdutę ir vietoje sumokėjęs penkis litus prie bilieto kainos, galės sėdėti specialiai jiems paruoštoje kėdučių zonoje prie pat trasos“, – pridūrė A.Kyguolis.

Geriausios naujienos – dalyvių sąraše

Geros naujienos ties aikštele ir patogumu žiūrovams nesibaigia. Po ilgos pertraukos Lietuvos šoninio slydimo varžybose dalyvaus net penki „Drifto karaliai“. Pastaruosius dvejus metus Lietuvoje lygių neturėjęs Andrius Vasiliauskas ir šiame sezone tikslą turi vienintelį – laimėti. Bendroje įskaitoje po dviejų etapų jis su 171 taškais žengia antras – kaunietį lenkia tik Mantas Kulvinskas iš Vilniaus, surinkęs 174 taškus. Abu jie vairuoja trečios serijos BMW automobilius, tik M.Kulvinskas ištikimas „chuligankei“ E30, o A.Vasiliauskas – naujesniam E46.

REKLAMA
REKLAMA

Varžybose pasirodys ir „Drifter.lt“ komandos trejetukas – Ronaldas Ramoška, Darius Balys bei TimasSimniška. Pastarasis yra tapęs geriausiu Lietuvos „drifteriu“ 2008-aisiais, o D.Balys į trasą grįžta po dviejų metų pertraukos. Jo automobilis – penktos serijos BMW E60.

Dar du „Drifto karaliai“ kauniečiai – Kęstutis Petronis (2009 m.) ir Andrius Čibirka (2011 m.). Abu su atnaujintais, viešumoje dar nerodytais automobiliais.

Kitas „Drifto karalius“ iš Vilniaus – Evaldas Kovalenka. Geriausiu Lietuvoje buvęs 2010-aisiais, vėlesniais metais jis varžybose pasirodydavo tik epizodiškai ir vis konstruodavo savo automobilį „Nissan Silvia S13“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įspūdingą „Drifto karalių“ dalyvių sąrašą papildys šoninio slydimo varžybose ne kartą girdėti „NP Team“ nariai Tadas Adomaitis ir Povilas Lencevičius, Artūras Ravluškevičius, Kęstutis Kelpša ir kiti.

Bilietus į trečiąjį „Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ etapą rasite čia: http://www.bilietai.lt/lt/event/21147.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų