REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augustas Stankevičius, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Jau beveik tris savaites vilniečiai už automobilių stovėjimą pačiame sostinės centre – mėlynojoje zonoje – moka ir sekmadieniais. Vairuotojams derėtų atkreipti dėmesį ir į pailgėjusį mokėjimo laiką. Pasak Vilniaus savivaldybės, taip siekiama sumažinti išaugusį automobilių srautą miesto centre.

REKLAMA
REKLAMA

Automobilių stovėjimas mėlynojoje Vilniaus senamiesčio zonoje nuo birželio pradžios apmokestintas visomis savaitės dienomis nuo 8 val. ryto iki vidurnakčio. Naujoji tvarka Vokiečių, Didžiojoje, Aušros vartų ir Šventaragio gatvėse vairuotojus stebina, jie sako, kad daugiausia problemų kils tik savaitgaliais centre besilankantiems žmonėms.

REKLAMA

„Yra žmonių, kurie tik sekmadienį atvažiuoja, pavyzdžiui, į bažnyčią, į renginį prie Rotušės. Renginys turėtų rūpėti savivaldybei“, – sako sutiktas vyras.

„Neigiamai, neigiamai, turbūt kaip ir visi miesto gyventojai, nes tada turėtų sekmadieniais padaryti viešąjį transportą nemokamą, kaip kituose miestuose padaryta“, – siūlo vilnietė.

Miesto valdžia, įvedusi naują tvarką, teigia kovojanti su didėjančiu automobilių srautu senamiestyje. Esą mokestis 300 stovėjimo vietų, esančių pačiame senamiesčio branduolyje, koreguotas siekiant skatinti tik trumpalaikį automobilių stovėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvo stebima situacija automobilių stovėjimo vietose, atsižvelgiant į automobilių stovėjimo vietų užimtumą, į ieškančio transporto laisvos vietos srautus. Šiuo metu situacija ir toliau stebima – jeigu bus chaotiškas automobilių statymas ir kitose teritorijose, gali būti ieškoma panašių priemonių ir panašių sprendimo būdų“, – nurodo SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Miesto eismo departamento vadovė Daiva Kaminskaitė.

Kaip alternatyva vairuotojams nuo gegužės mėnesio žaliojoje zonoje buvo sutrumpintas mokamo automobilių statymo laikas. Rinkliava šioje zonoje renkama pirmadieniais–šeštadieniais nuo 8 iki 18 val. „Yra kita alternatyva – Upės gatvėje (kur yra apie 300 nemokamų stovėjimo vietų) statyti automobilį ir per Baltąjį tilta keliauti į centrinę miesto dalį“, – alternatyvą pateikia D. Kaminskaitė.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovės teigimu, stovėjimo vietų apmokestinimo pakeitimai papildomai daugiau lėšų į savivaldybės biudžetą greičiausiai nesurinks. Pernai rinkliava už automobilių statymą miesto biudžetą papildė apie 15 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų