REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apygardos valdyba kartu su Kauno apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame dumblo apdorojimo įrenginius Kėdainių rajone stačiusios statybų bendrovės direktorius įtariamas iššvaistęs daugiau nei 2,3 mln. Lt. Kauno apygardos teismui perduotoje baudžiamojoje byloje kaltinimai milijoninių lėšų iššvaistymų pareikšti ir pačiai Kėdainiuose registruotai statybų bendrovei.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis surinktais duomenimis, projekto „Kėdainių dumblo apdorojimo įrenginių statyba“ darbams atlikti buvo sudaryta jungtinės veiklos grupė: Kauno ir Kėdainių statybų bei Olandijos bendrovės. Pagrindine rangove dumblo apdorojimo įrenginių statybos projekte tapo Kėdainių statybų bendrovė, kuriai būdavo mokami pinigai už atliktus darbus. Projekto vykdytojai už dalį atliktų darbų Kėdainių bendrovei per kelerius metus sumokėjo daugiau nei 6,4 mln. litų, tačiau, kaip atskleista tyrime, pastaroji gavusi pinigus neatsiskaitė su savo rangove, Kaune registruota bendrove. Paskaičiuota, kad Kauno bendrovė negavo daugiau nei 2 mln. litų, o milijonines lėšas iššvaistė Kėdainių bendrovė, kuri svetimus pinigus panaudojo kituose savo statybų objektuose.

REKLAMA

Jau vykstant ikiteisminiame tyrimui, Kėdainių bendrovės vadovas iššvaistė dar 242 tūkst. litų vertės bendrovei priklausantį turtą. Išaiškinta, kad praėjusių metų kovo mėnesį Kėdainių bendrovės direktorius, tuo pačiu metu būdamas ir vieninteliu įmonės akcininku, 342 tūkst. litų vertės butą, esantį Neringoje, už 100 tūkst. litų pardavė savo dukrai.

Dėl iššvaistytų milijoninių lėšų Kėdainių bendrovės vadovui gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė iki septynerių metų, o statybų bendrovei – bauda, juridinio asmens veiklos apribojimas ar juridinio asmens likvidavimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų