REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Net 67 proc. dirbančiųjų Lietuvoje teigia prasilaikysiantys mėnesį du ir daugiau, jei netektų darbo. Lyginant su kriziniais 2009 m., besirūpinančių „juoda diena“ padaugėjo 13 proc., atskleidžia naujausi specialistų paieškos portalo cvmarket.lt surinkti duomenys.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Šiandien dirbantieji Lietuvoje labiau mąsto apie ateitį ir kaupia „nenumatytiems“ atvejams, - teigia cvmarket.lt atstovė Raimonda Tatarėlytė, - tai lėmė ne tik pergyventa ekonominė krizė, bet ir sugriežtėjusios nedarbo pašalpų sąlygos bei didėjanti pačių dirbančiųjų savimonė. Neatmestina ir pagerėjusi finansinė gyventojų padėtis, kai yra iš ko atidėti „juodai dienai“. Neretai, apsidraudžiama šalia pagrindinio darbo turint ir kitų pajamų. Papildomą darbą, cvmarket.lt duomenimis, turi beveik kas ketvirtas dirbantysis. 8 proc. „suka“ nedidelį nuosavą verslą ar uždirba iš turto nuomos, investicijų.“

REKLAMA

 

Štai dar per ekonominį sunkmetį, 2009-aisiais, net 45 proc. dirbančiųjų teigė be darbo neišsilaikysiantys net vieno mėnesio. Juk kylančios ekonomikos sąlygomis greitai susirasti darbą ne vienam atrodė jokia problema. O daugiau trijų mėnesių žadėjo tverti vos 22 proc. darbo rinkos dalyvių.

 

Tačiau dabar apsirūpinę tiek, kad galėtų išgyventi daugiau nei tris mėnesius ir per tą laiką susirasti naują darbą, teigia jau 35 proc. dirbančiųjų. Atitinkamai sumažėjo ir netaupančių. Jei prieš penkis metus tokiu buvo vos ne kas antras, tai dabar negalvojantis apie „juodą dieną“ yra tik kas trečias dirbantysis.

 

„Įdomu, kad daugiausiai darbuotojų tikina galintys be darbo pajamų išsilaikyti daugiau nei ketvirtį metų. 17 proc. teigia be darbo pragyvensiantys daugiausiai vieną, 9 proc. – du ir 6 proc. - tris mėnesius,“ - teigia cvmarket.lt specialistė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų