REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį trys Baltijos šalys – Lietuva, Latvija ir Estija, susitarė dėl bendros geležinkelio „Rail Baltica” įmonės akcininkų sutarties. Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius radijui „Laisvoji Banga” teigė, kad bendros trijų Baltijos šalių įmonės steigimo darbai prasidės šią vasarą.

REKLAMA
REKLAMA

„Reikia tikėtis, kad paraiška Europos Komisijai dėl projekto finansavimo bus pateikta artimiausiu metu. Tai yra didžiausias darbas. Žinoma, reikės atlikti ir visus planavimo bei projektavimo darbus” , – kalbėjo R. Sinkevičius.

REKLAMA

Susisiekimo ministras pasidžiaugė, kad išspręsti nesutarimai su estais dėl Vilniaus prijungimo prie vėžės.

„2011 m. „Aecom” studijoje Vilnius nebuvo įtrauktas. Tačiau praėjusių metu rugsėjo 16 dienos penkių ministrų deklaracija buvo vienas iš esminių dokumentų, kuris leido atsukti įvykius atgal, Lietuvai naudinga kryptimi” , – pasakojo R. Sinkevičius.

Pasiteiravus, ar nesulaukta priekaištų, jog „Rail Baltica” vėžė eis per Panevėžį, ministras teigė, kad prieštaravimų nėra.

REKLAMA
REKLAMA

„Tiek studijoje yra įvardinta kryptis, tiek Vyriausybė yra priėmusi nutarimą, pritarti vėžės statybai per Panevėžį. Daugiau abejonių šiuo klausimu nėra” , – sakė R. Sinkevičius.

Ministro teigimu, žemės paėmimas valstybės reikmėms bus sprendžiamas bendrąja tvarka pagal numatytą įstatymą. Pasak R. Sinkevičiaus, priklausomai nuo žemės vertės pagal registrų duomenis, bus mokamas ir atitinkamas atlygis žemės savininkams.

Paklausus, ar jau pradėti darbai dėl žemės perėmimo, R. Sinkevičius atsakė, kad klausimas labai ankstyvas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šį projektą turės palaimint ne tik Vyriausybė, bet ir Seimas. Nes pagal mūsų įstatymus, jeigu projekto vertė viršija 50 mln. EUR turi būti gautas Seimo leidimas tokį projektą vykdyti. Todėl nustačius šiek tiek detalesnes žemės kainas, bus kreipiamasi į Seimą, dėl pritarimo šiam strateginiam projektui ir tik po to, kai Seimas duos pritarimą, būtų galima pradėti tiek planavimo, tiek žemės paėmimo valstybės reikmėms procesus”, – sakė Susisiekimo ministras.

Ministro teigimu, realaus transporto priemonių judėjimo šia vėže būtų galima tikėtis po dešimties metų.

Laisvoji banga

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų