REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį, 10 val. Kauno „Žalgirio“ arenoje prasidės Kauno technologijos universiteto (KTU) absolventų diplomų įteikimo šventė. Į iškilmingą ceremoniją pasveikinti per 2 tūkst. 91 laidos absolventų atvyks ir LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Šventė – viena didžiausių istorijoje

Tokio mąsto KTU diplomų įteikimo šventė organizuojama pirmą kartą – planuojama, kad į „Žalgirio“ areną turėtų susirinkti apie 7 tūkst. žmonių.

REKLAMA

Penktadienį arenos duris pravers ne tik diplomų atėję atsiimti absolventai, tačiau ir jų artimieji, Universiteto bendruomenės nariai bei garbingi svečiai. Šventės atidarymas prasidės iškilminga KTU Rektorato ir Senato eisena.

Šventiniame renginyje (sveikinimo kalbą sakys ne tik) šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė, bet ir KTU rektorius Petras Baršauskas, miesto meras Andrius Kupčinskas, arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, KTU Alumnų prezidentas, bendrovės „Lietuvos energija“ generalinis direktorius Dalius Misiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Šventės programos režisierius – Vidas Bareikis, vedėjai – aktorius Rokas Petrauskas ir Renata Mikailionytė. Koncertuos „Naujų idėjų kamerinis orkestras“, vadovaujamas Gedimino Gelgoto. Scenoje taip pat pasirodys operos solistė Ona Kolobovaitė ir baleto šokėja Simona Paciukonytė.

Sėkmingas periodas

Pastarųjų dviejų metų periodas – itin sėkmingas KTU. Universitetas nuo 2013 m. įgyvendina atsinaujinimo programą – tai didžiausia vidinė pačios aukštosios mokyklos inicijuota kokybinė pertvarka per visą šalies Nepriklausomybės laikotarpį. Programa nustato esminius studijų ir mokslo valdymo pertvarkos principus. Šiuo metu KTU mokslas yra nepralenkiamas lyderis tarp šalies aukštųjų mokyklų komercializuojant mokslo produktus ar vykdant verslo užsakymus. Už tai atsakingas vienintelis toks Lietuvoje universiteto įkurtas Nacionalinis Inovacijų ir verslo centras (NIVC).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Plačiai šalyje ir už jos ribų skambą KTU įkurto jaunojo verslo vystymo inkubatoriaus „StartupSpace“ vardas. Čia plėtojamos studentų ir jaunimo verslo idėjos, grįstos naujomis technologijomis ir inovacijomis. Šiuo metu čia įkurtos 27 įmonės, pritraukta apie 1,2 mln. litų investicijų joms plėtoti, sukurta daugiau nei 50 įvairių gaminių prototipų.

Universitetą šiemet sėkmingai baigė pirmieji KTU istorijoje Biomedicininės elektronikos, Atsinaujinančioji energetikos, Informacinių sistemų bei Finansų specialybių bakalaurai.

REKLAMA

KTU garbės daktarų gretas šiais metais papildė ir NATO Generalinis Sekretorius A. F. Rasmusen‘as, verslininkas daktaras Vladas Lašas, tarptautinio verslo veteranas ir antreprenerystės guru Alex‘as Sozonoff‘as bei žurnalistė ir moterų teisių gynėja Jūratė Kristina Kazickaitė-Altman.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų