REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs VSD vadovas: graudu žiūrėti į STT, VSD ar Prokuratūrą

Žinių radijas

Generolas ir buvęs Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Jurgis Jurgelis sako, kad valstybės paslapties nutekinimo byla rodo tarnybų nesusikalbėjimą. Šiuo atveju turima omenyje VSD ir Prezidentūrą.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu būtų susikalbėjimas tarpusavyje, ta informacija nebūtų nutekėjusi, o jeigu būtų ir nutekėjusi, būtų rasti būdai, kaip tai išspręsti be teismų, skandalų, pasiklausymų. Čia valstybinės institucijos neranda bendros kalbos.“

REKLAMA

Jis nemano, kad šioje situacijoje reikėjo kreiptis į Prokuratūrą dėl ikiteisminio tyrimo.

„Aš manau, kad VSD suprato, iš kur nutekėjo informacija ir kodėl. Šitas tarpusavio tarnybų nesusikalbėjimas išvirsta į rezonansinį dalyką, kyla didelis triukšmas, byla rutuliojasi, įgyja sniego kamuolio efektą ir galiausiai visa tai kainuoja. Esu įsitikinęs, kad tyrimas jau kainavo kokį milijoną. Kiek darbuotojų į tai įjungta. Kieks teisėjų dirbo, STT, Prokuratūra dirbo“, - „Žinių radijo“ laidoje „Dienos klausimas“ sakė J. Jurgelis.

REKLAMA
REKLAMA

„Man asmeniškai gaila tokioms tarnyboms skirti pinigus, nes čia yra bardakas. Niekas už tai neprisiims atsakomybės, kaip visada viskas bus numuilinta. Štai Daivos Ulbinaitės byla, jau pusę metų praėjo, tuoj bus metai, o jokio postūmio nėra. Klausėsi štai žurnalistų, ar yra postūmiai byloje? Nėra. Viskas bus nutildyta. Mes turime tik iliuziją, kad yra tarnybos. VSD, STT ar ta pati prokuratūra – į jas graudu žiūrėti“, - tikino pašnekovas.

Parengė Laura Bagdžiūnaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų