REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos IT bendrovė „Etronika“, kurianti išmaniuosius sprendimus finansų sektoriui, buvo įvertinta „Microsoft“: „Etronikai“ atiteko „Microsoft“ metų šalies partnerio Lietuvoje titulas, sakoma bendrovės pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Kasmetiniuose „Microsoft“ apdovanojimuose įvairiose kategorijose šiemet dalyvavo 3200 bendrovių iš 112 šalių. Tarp laimėtojų buvo tokios bendrovės kaip „Dell“ ar „Hitachi“. Metų šalies partnerio titulo kategorijoje nominantai buvo vertinami pagal tai, kaip jiems savo veikloje pavyko panaudoti „Microsoft“ produktus ir kokią vertę tai sukūrė vartotojams, sakoma „Etronikos“ pranešime.

REKLAMA

„Džiugu, kad tokie IT rinkos gigantai, kaip „Microsoft“, įvertina mūsų darbą ir indėlį, kuriant inovatyvius sprendimus finansų sektoriui. Šios bendrovės produktai mums leidžia pergalvoti ir pasiūlyti visiškai naujus dizaino ir naudotojų patirties sprendimus elektroninės bankininkystės srityje“, – sako Kęstutis Gardžiulis, „Etronikos“ vadovas.

Vienas iš paskutiniųjų bendrovės projektų – UAB Medicinos banko programėlė išmaniesiems telefonams su „Windows Phone“ operacine sistema. Programėlė ne tik leidžia atlikti kasdienes bankines operacijas, bet ir teikia integruotas trečiųjų šalių mokėjimo paslaugas. Pakanka prisijungti prie programėlės, nuskenuoti specialų QR kodą ir apmokėjimas įvykdomas automatiškai. Medicinos bankas tapo pirmuoju banku Lietuvoje, įgyvendinusiu tokį funkcionalumą.

REKLAMA
REKLAMA

Daug „Microsoft“ produktų buvo panaudota ir kuriant Estijos banko AS DNB Pank el. bankininkystės platformą. Jos pagrindu tapo „Etronikos“ produktas „Banktron“, naudojantis „Microsoft .NET Framework“, ASP.NET, „Windows Communication Foundation“ bei „SQL Server“ duomenų bazę.

Šių metų pradžioje Londone „Google Campus“ renginyje žinomi finansinių paslaugų ir technologijų sektoriaus ekspertai „Etroniką“ įtraukė į penkiasdešimties Europos bendrovių sąrašą „The FinTech 50 2014“. Į šį sąrašą patenka inovatyviausios bendrovės, kurios savo sprendimais kelia perversmą finansinių paslaugų sektoriuje. Taip pat tarptautinėje finansų ir bankininkystės naujovių konferencijoje Londone „FinovateEurope 2014“ „Etronika“ antrus metus iš eilės pelnė „Geriausios inovacijos“ titulą už inovacijas plėtojant „Banktron“ sprendimą, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų