REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva skyla į dvi dalis – išmaniąją ir užsilikusią prie senųjų technologijų: mobiliuoju internetu savo telefone naudojasi tik trečdalis mobiliojo ryšio vartotojų, o šis skaičius auga lėtai, rodo „Bitė Lietuva“ duomenys.

REKLAMA
REKLAMA

Išmaniuosius telefonus turi tik kiek daugiau nei trečdalis klientų, o ir tarp jų – tik kiek daugiau nei pusė išmaniajame naudojasi mobiliuoju internetu. „Bitė Lietuva“, siekdama paspartinti Lietuvos išmanizaciją, edukuoti gyventojus ir paneigti klaidingus mitus apie internetą telefone, pranešė pristatanti rinkai naują požiūrį. Bendrovė pakeitė mobiliojo interneto kainodarą ir išplėtė „Bitės išmaniųjų mokyklos“ veiklą.

REKLAMA

„Didelė dalis Lietuvos gyventojų vis dar renkasi neišmanius telefonus ir nesinaudoja mobiliuoju internetu telefone. Iš esmės tai lemia didelių sąskaitų baimė arba vartotojai tiesiog nežino, kuo naudingas jiems gali būti išmanusis telefonas bei mobilusis internetas telefone bei kaip paprasta juo naudotis. Ėmėmės iššūkio padėtį keisti“, – sakė Fredas Hrenchukas, „Bitė Lietuva“ generalinis direktorius.

Šias tendencijas patvirtino ir „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa, kuri parodė, kad 36% Lietuvos gyventojų mano, jog turi išmanųjį telefoną, net 61% nurodė, kad jų telefonas – neišmanus, o 3% pareiškė mobiliojo telefono visai neturintys. Lyginant su pernai tuo pat metu atliktu analogišku tyrimu, išmaniuosius telefonus turinčiųjų dalis padidėjo 9 procentiniais punktais, tačiau tai vis tiek išlieka nedidelė visų vartotojų dalis.

REKLAMA
REKLAMA

Net 24% išmaniųjų telefonų savininkų savo įrenginyje nesinaudoja jokiu interneto ryšiu. Pasak jų, taip yra, nes mobiliajame internete nemato jokios naudos (39%), baiminasi didelių sąskaitų (30%), mano, kad juo naudotis labai sunku (7%) arba net nežino, kaip prie jo prisijungti (6%).

Dar 14% išmaniųjų telefonų turėtojų prie interneto jungiasi tik per nemokamas stacionarias bevielio ryšio stoteles (Wi-Fi). Mobilųjį internetą savo telefone iš viso naudoja 62% išmaniųjų savininkų arba 22% Lietuvos gyventojų.

Kad mobilusis internetas telefone vis dar svetimas daliai Lietuvos gyventojų, rodo ir „Bitės“ duomenys. Bendrai naudojimasis mobiluoju internetu telefone tarp bendrovės klientų per metus išaugo tik 3 procentiniais punktais (nuo 30% iki 33%). Šis augimas dar lėtesnis nei turinčiųjų išmaniuosius telefonus, taip pat nedidelė ir augimo bazė. „Manome, kad situaciją pakeisti gali tik iš esmės naujas požiūris į mobilųjį internetą telefone. Vartotojams nebūtina žinoti, kas yra megabaitai, gigabaitai, kaip juos skaičiuoti ar koks mobiliojo interneto paketas jiems tiks šį mėnesį. Vartotojai tiesiog nori naršyti ir be jokių sunkumų rasti reikiamą informaciją, keistis nuotraukomis, žiūrėti filmukus, o ne skaičiuoti, kiek duomenų sunaudojo ir kaip čia nepermokėjus. Būtent tokio požiūrio laikėmės formuodami naująją lanksčią mobiliojo interneto telefone kainodarą“, – sakė F. Hrenchukas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bitė“ taip pat pranešė toliau šviečianti vartotojus apie išmaniuosius telefonus bei jų naudą. Tam buvo specialiai sukurta nauja „Bitės išmaniųjų mokyklos“ programėlė „Android“ telefonams „Bitė išmaniems“, leidžianti labai greitai ir paprastai į telefoną įdiegti reikalingiausias programėles. Ją parsisiųsti galima iš „Google Play“.

Šiuo metu programėlę naudoja „Bitės“ salonų konsultantai, paruošdami pirkėjų telefonus išmaniam naršymui. Jos pagalba klientui reikalingos populiariausios programėlės įdiegiamos per maždaug 5 minutes, kai seniau šis procesas trukdavo beveik pusvalandį.

REKLAMA

Taip pat „Bitės išmaniųjų mokyklos“ specialistai leisis į turą po Lietuvą ir aplankys įvairių šalies miestų bibliotekas, kur supažindins gyventojus su išmaniųjų telefonų galimybėmis ir mokys jais naudotis. Naudodamiesi naujaja „Bitės išmaniųjų mokyklos“ aplikacija konsultantai nemokamai paruoš gyventojų išmaniuosius naudotis mobiliuoju internetu pagal kiekvieno poreikius ir pomėgius, sakoma pranešime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų