REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Amerikiečiai išlaiko dėmesį aštuonias sekundes. Auksinė žuvelė susikoncentravusi gali išbūti ilgiau… Tačiau mes vis tik galime ugdyti savo gebėjimą koncentruotis pasinaudodami paprastais patarimais. Businessinsider.com siūlo net 16 tokių patarimų.

REKLAMA
REKLAMA

9. Darykite dalykus, ties kuriais jums patinka koncentruotis. Nemėgstamus darbus susiejus su pomėgiais juos nudirbti pasidaro lengviau.

REKLAMA

10. Susidarykite galutinį savo darbų sąrašą. Jis parodys, ką iš tikrųjų turite nuveikti.

11. Tuomet, kai jums puikiai sekasi ką nors daryti, padarykite mažą pertraukėlę. Po jos grįšite su nauja energija ir užduotį baigsite greičiau.

12. Naudokitės ausinėmis. Jos ne tik sumažins jus supantį triukšmą, bet ir parodys kolegoms, kad jūsų šiuo metu reiktų netrukdyti.

13. Susiraskite darbų partnerį. Darbas poroje priverčia jaustis atsakingais – jei kolega jus prigaus landžiojant po socialinį tinklą “Facebook”, tikriausiai jausitės negerai.

REKLAMA
REKLAMA

14. Skaitykite tikras knygas. Knygų skaitymas padeda treniruotis sutelkti dėmesį į vieną objektą netrumpam laikui.

15. Klausykitės muzikos. Teigiama, kad tinkama muzika gali padėti koncentruotis ties darbais, nes ji užima tą smegenų dalį, kuriai rūpi pavojai, maistas ar kiti menkniekiai.

16. Didelius darbus suskaidykite į daug mažų - šie neatrodys tokie neįveikiami.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų