REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmieji planai, susiję su 5G mobiliojo ryšio tinklų plėtra, buvo numatyti dar 2013 m. lapkričio mėnesį. Iki 2020 m. Europos Komisija į naujos kartos standarto kūrimą pasiruošusi investuoti ne mažiau nei 700 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu, privačios kompanijos paišlaidaus dar labiau – bus investuota ne mažiau 3 mlrd. eurų. Tarp tokių kompanijų minimos „Alcatel-Lucent“, „Deutsche Telekom“, „Ericsson“, „Nokia“, „Orange“, „Telecom Italia“, „Telefonica“ ir kt.

REKLAMA

Europos Komisija neseniai pareiškė, kad mūsų regionas 5G tinklus bandys įsisavinti kartu su P. Korėja. Su pastarosios šalies aukščiausia vadovybe jau pasirašytas memorandumas. Sudaryta darbo grupė turės apsispręsti dėl standartų ir dažnių, kad būtų galima unifikuoti 5G technologijas įvairiuose pasaulio kampeliuose.

Reikia pažymėti, kad 5G kartos tinklai ne tik pasiūlys didesnį duomenų pralaidumą (valandos trukmės HD kokybės vaizdo klipą bus galima atsisiųsti vos per 6 sekundes), tačiau bus numatyta adaptacija, atsižvelgiant į artėjančią „Daiktų interneto“ erą. Čia ir „išmanieji namai“, dėvima elektronika, transporto priemonių ir kelių infrastruktūros davikliai – visa tai bevieliu būdu perduos milžiniškus informacijos masyvus.

Priminsime, kad 5G mobiliojo ryšio tinklų įvedimas į eksploataciją numatytas kitą dešimtmetį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų