REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po ypač sėkmingų vasaros pardavimų, kuomet birželiui vietų viešbučiuose ir lėktuvuose jau nebėra, o liepos ir rugpjūčio pasiūlymai tirpte tirpsta, tarptautinis kelionių organizatorius „Tez Tour“ skelbia išankstinius žiemos sezono pardavimus. Nuo birželio 16 d. poilsiautojai gali rinktis iš didžiausio žiemos kelionių krypčių, datų, viešbučių bei kitų atostogų sudedamųjų asortimento ir taip susikurti iki mažiausių smulkmenų sustyguotas savo svajonių atostogas.

Po ypač sėkmingų vasaros pardavimų, kuomet birželiui vietų viešbučiuose ir lėktuvuose jau nebėra, o liepos ir rugpjūčio pasiūlymai tirpte tirpsta, tarptautinis kelionių organizatorius „Tez Tour“ skelbia išankstinius žiemos sezono pardavimus. Nuo birželio 16 d. poilsiautojai gali rinktis iš didžiausio žiemos kelionių krypčių, datų, viešbučių bei kitų atostogų sudedamųjų asortimento ir taip susikurti iki mažiausių smulkmenų sustyguotas savo svajonių atostogas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasaulyje išankstiniai pardavimai įsitvirtinę daugelyje verslo sektorių, tarp jų – ir turizmo. Prieš kelerius metus geroji išankstinių kelionių organizavimo praktika taip pat sėkmingai prigijo ir mūsų šalyje. Išankstinių pardavimų įsitvirtinimą padiktavo akivaizdi ekonominė nauda ir kintantis gyvenimo būdas, pirmiausia – poreikis svarbesnius gyvenimo įvykius planuotis bent kiek iš anksto. Prie šios tendencijos prisideda ir stambių įmonių, dažnai – tarptautinių, steigimasis, kuriose atostogos privalo būti derinamos gerokai iš anksto.

REKLAMA

„Išankstiniai kelionių pardavimai – tai naudingas sandoris ir poilsiautojams, ir keliones parduodančioms agentūroms, ir kelionių organizatoriams, - sakė Inga Aukštuolytė, „Tez Tour“ Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė. – Poilsiautojas, įsigijęs kelionę iš anksto, gali sutaupyti nemažas, net iki 50 proc. nuo kelionės kainos siekiančias, sumas. Tuo tarpu kelionių pardavėjų ar organizatorių veikla, kuomet dalis kelionių parduodama iš anksto, įgyja daugiau stabilumo. Turėdami išankstinius pardavimus, galime tiksliau prognozuoti rinkos poreikius ir reaguoti į juos operatyviau, t. y. patenkinti klientų poreikius dar geriau. Taip kyla viso turizmo paslaugų sektoriaus kokybė, iš ko galiausiai ir vėl laimi galutinis vartotojas“.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pavyzdį „Tez Tour“ atstovė pateikia šių metų naujienos – Kipro krypties – atvejį: „Kipras buvo mūsų šio pavasario ir vasaros naujiena, apie kurią paskelbėme dar praėjusią žiemą. Tačiau jau po išankstinių vasaros kelionių pardavimų tapo akivaizdu, jog visiems norintiesiems kelionių nepakaks, todėl suskubome paruošti 1000 papildomų vietų rudeniui “.

Finansinė nauda – svarus, bet anaiptol ne vienintelis iš anksto įsigytos kelionės privalumas. Kuo anksčiau užsisakoma kelionė, tuo didesnis kelionės ingredientų – datų ir viešbučių, šalių ir kurortų jose bei kitų per atostogas itin svarbių „aplinkybių“ – pasirinkimas, todėl tuo didesnė tikimybė, kad atostogos iš tikrųjų džiugins. „Atostogos mums – ypač brangus gyvenimo momentas. Apie jas svajojame, kiekvienas turime savų lūkesčių – esame susikūrę savo tobulų atostogų viziją. Todėl kuo kruopščiau poilsiautojas išsirenka kelionę, kuo tiksliau parinktos visos detalės, tuo laimingesnis jis jaučiasi, - sakė I. Aukštuolytė. – Regis, smulkmena, bet, pavyzdžiui, ne kiekvienas viešbutis turi šildomą baseiną, ne kiekvienas kambarys - langą į jūrą, ir jei įsivaizduojama, kad vaikai galės plaukioti po šiltą baseiną, o jūsų rytinę kavą paskanins vaizdas į jūrą, bet visu tuo nebus pasirūpinta iš anksto, tai lūkesčiai gali ir likti tik lūkesčiais“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išankstines keliones parduodantys organizatoriai bei agentūros rūpinasi suteikti keliautojams kuo daugiau patogumo. Pavyzdžiui, poilsiautojas gali nemokamai pakeisti kelionės sąlygas: kelionės datą ir trukmę, keliautojų skaičių, apgyvendinimo ar maitinimo tipą, numerio kategoriją ir t. t., jei iki kelionės yra likę ne mažiau kaip 21 diena. „Nes žmogus perka kelionę, pvz., pusmečiui į priekį ir gali nerimauti, o kas bus, jei gyvenimiškos aplinkybės pasikeis? Todėl apdraudžiame savo keliautojus ir nuo mažiausios priežasties nerimauti“, - sakė „Tez Tour“ atstovė.

REKLAMA

Didelis palengvinimas norintiems pasirūpinti kelionėmis iš anksto - sutarties sudarymo metu pakanka sumokėti 10 proc. nuo kelionės kainos, o likusi suma mokama vėliausiai iki kelionės likus 21 dienai. Tai – taip pat didžiulis privalumas, mat poilsiautojas kelionę rezervuojasi iš anksto, bet neprivalo iš anksto turėti visų atostogoms reikalingų pinigų ir turi pakankamai laiko jų susitaupyti. Mokant tik dalį sumos, likusiai nėra jokio pabrangimo. „Realiai tai yra paskola su 0 proc. palūkanų ir ramybės jausmas, kad jūsų tobulos atostogos laukia jūsų“, - sakė kelionių agentūros „Baltic Tours“ generalinis direktorius Sigitas Fabijonavičius. Per šiuo metu jau vykdomus išankstinius žiemos sezono kelionių pardavimus galima įsigyti 2014-2015 metų keliones. Žiemos sezonas turizmo sektoriuje prasideda spalį ir baigiasi antroje balandžio pusėje. Šaltuoju metų laiku populiariausios kryptys – slidinėtojų pamėgti kalnų kurortai bei vasara viduržiemy lepinantys egzotiški kraštai“, - pasakojo I. Aukštuolytė. – Išankstiniams pardavimams siūlomos nuolaidos taikomos visoms žiemos kryptims: į Austrijos ir Italijos slidinėjimo kurortus, taip pat Egiptą (Šam El Šeichą, Hurgadą), Tenerifę ir Tailandą.

REKLAMA

Svarbi informacija slidinėjantiems: įsigyjantiems keliones iš anksto, lėktuvu nemokamai gabenamas slidinėjimo inventorius. Tai – labai svarbu ir turi įtakos galutinei kelionės kainai, nes į lėktuvo bagažo skyrių tiek slidžių, kad galėtų vežtis visi lėktuvo keleiviai, paprasčiausiai netelpa. Todėl įsigijus bilietus vėliau, galimybės vežtis slides nebus net už tai papildomai primokėjus. Vadinasi, slidinėjimo inventorių teks nuomotis kurorte, kas išpūs atostogų kainą.

„Išankstiniai žiemos ar vasaros kelionių pardavimai vyksta itin aktyviai, nes ir taip vadinamieji paskutinės minutės pasiūlymai iš rinkos yra praktiškai pasitraukę. Paskutinės minutės keliones, kuomet laukiama stebuklo ir rizikuojama likti be atostogų, savaip keičia išankstiniai pardavimai, kuomet kelionės įsigyjamos už labai patrauklią kainą, tik su didesnėmis garantijomis”, - rinkos pokytį komentavo „Tez Tour“ atstovė.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų